начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

депозирана сума по акт за начет дължи ли лихва?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

депозирана сума по акт за начет дължи ли лихва?

Мнениеот lushi » 15 Дек 2012, 14:36

Здравейте, ще се радвам ако някой ми даде съвет и помогне! Козуса с две думи: издаден акт за начет - по сметка на кредитора е допизирана сумата по акта с определение на съда. След като делото е обжалвано и касационно загубено - в последното решение е осъден ответника да заплати и законната лихва по акта за начет. Не разбирам логиката при положение, че цялата сума по акта е изплатена по сметка на кредитора, още в началота на първа инстанция, защо се иска и законна лихва!!!???
Ще се радвам на вашите мнения и съвети!
lushi
Нов потребител

Re: депозирана сума по акт за начет дължи ли лихва?

Мнениеот TheOldMan » 15 Дек 2012, 15:26

Предполагам че съда е имал предвид законната лихва от датата на начета до внасянето на сумата...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ