начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Казус за усвояване на тераса на апартамент

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус за усвояване на тераса на апартамент

Мнениеот nezirus » 11 Ное 2012, 14:41

Здравейте. Имам нужда от малко помощ и насоки, какво мога да направа при следния казус.

Закупих апартамент на 2ри етаж който има огромна тераса, която се явява покрив на магазинът от долу. До терасата има достъп само от моя апартамент и е моя. Проблемът е, че терасата не фигурира в нотариалния акт на жилището. Това което искам аз да направя е да я усвоя, като изградя дървена конструкция и буквално да си направя още една стая.

Въпросът ми е следния: След като събера 50%+1 глас от съсобствениците във входа, ще имам ли право да изискам даденото разрешение от общината, след като терасата по документи реално не е моя. Ще трябва ли евентуално да я закупя от общината или собствеността е на магазина от долу, защото реално това е покрива на магазина.

Благодаря предварително.
Личен и любовен хороскоп според датата на раждане.
nezirus
Младши потребител

Re: Казус за усвояване на тераса на апартамент

Мнениеот emilgrigorov » 11 Ное 2012, 20:14

Колко е Кинт. ? И дали магазинът не е "допълващо застрояване" или едноетажно извън разрешената максимална дълбочина на следващите етажи? :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nezirus » 11 Ное 2012, 20:54

Стандартна сграда от типа на ново строителство. Магазините не са допълнително застрояване. Реално моя 2ри етаж се води първи. Партерния етаж е само от магазини.
Личен и любовен хороскоп според датата на раждане.
nezirus
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 11 Ное 2012, 21:31

Бих Ви препоръчал да се консултирате с проектанта (архитект) на сградата. Пише името му в проекта. Според мен, нито може да придобиете терасата, нито да я покриете ... нищо. Говорете и с адвокат, но след разговора с архитекта, и му кажете всичко, което е казал архитектът.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ