начало

20 години затвор за сириеца, който прегази двама полицаи в Бургас 20 години затвор за сириеца, който прегази двама полицаи в Бургас

Софтуер за шпиониране

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Софтуер за шпиониране

Мнениеот annimar » 15 Ное 2011, 21:25

Здравейте,
работя в софтуерна фирма и разработваме софтуер за следене в Интернет. Предназначението на софтуера е за следене на деца от техните родители с цел закрила и предотвратяване на опасности. Въпреки тази благородна и позитивна цел, софтуерът може да бъде използван от други лица, с други намерения. Моля да ме посъветвате, дали фирмата може да бъде подведена под отговорност и в каква ситуация. Предварително благодаря!
annimar
Нов потребител

Re: Софтуер за шпиониране

Мнениеот chmpech » 15 Ное 2011, 21:34

Какво значи за следене в Интернет ?!?!?!
chmpech
Младши потребител

Мнениеот annimar » 15 Ное 2011, 21:39

Означава прихващане на набран текст. При нормална употреба софтуерът ще бъде инсталиран от родителя на собстверния му компютър и ще записва какво прави детето докато рови из интернет.
annimar
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 15 Ное 2011, 22:22

Правите го да изкарва през 5 мин един голяма прозорец с надпис "Големия брат те гледа!", и мисля че няма да имате притеснения че може да се ползва за шпиониране :)
Сега... ако процеса на софтуера се маскира така, че да не се вижда в таск мениджъра, ако предава данни извън компютъра, ако се инсталира без да обясни подробно какво ще прави със съответния бутон "да, съгласен съм"... може и да е проблематично. Макар че такива софтуери с лопата да ги ринеш в нета - и платени и безплатни.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ