Здравейте!
Обръщам се към Вас с молба за малко разяснения във връзка с казус от практиката на ТЕЛК. Става дума за момиче, на което като малка мускулите на краката атрофират. На 16 год. възраст от ТЕЛК дават 100 % пожизнено, т.е. след това момичето не е минавало пак на ТЕЛК. Няколко години по-късно на момичето се правят няколко операции в Пловдив и то се вдига на крака. Сега вече дори ходи - не идеално, но се справя.
След като веднъж е освидетелствана пожизнено са казали, че решението на ТЕЛК не подлежи на обжалване. Може ли нещо да се направи, тъй като момичето иска след време да кандидатства и се опасява да не би тези "100 %" да попречат за това!!!
- Дата и час: 01 Мар 2025, 22:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус, свързан с ТЕЛК!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус, свързан с ТЕЛК!!!
Хайде, хора, моля Ви помагайте. Може ли да се обжалва въпросното решение на ТЕЛК???
- vasilev86
- Младши потребител
Вероятно вие ще сте единствения, който се бори ТЕЛК да му намали степента на инвалидност.
Не се сещам ВУЗ, в който степента на инвалидност да е пречка за следване (е, като изключим НСА... но там е разбираемо).
Нищо не ви пречи да се явите отново на комисия. Подавате молба да преосвидетелстване, в която споменете промените в състоянието, и вероятно ще ви разрешат да се явите отново. Но пак казвам... не виждам смисъла.
Не се сещам ВУЗ, в който степента на инвалидност да е пречка за следване (е, като изключим НСА... но там е разбираемо).
Нищо не ви пречи да се явите отново на комисия. Подавате молба да преосвидетелстване, в която споменете промените в състоянието, и вероятно ще ви разрешат да се явите отново. Но пак казвам... не виждам смисъла.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Благодаря много за информацията. Както посочих по-горе в казуса не става дума за мен. Просто ме помолиха да се поинтересувам. Още веднъж благодаря!!!
- vasilev86
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|