Моля ви, дайте ми съвет! Миналата седмица поръчахме (аз и съпругът ми) чрез електронен магазин определен продукт (лаптоп),стойността на който заплатихме чрез банков превод, така както се изискваше в условията за покупка и доставка на съответната стока. Получихме потвърждение, че парите са пристигнали и зачакахме стоката, която трябваше да дойде с куриер. Все още си чакаме...Минаха 10 дена и "ни вест, ни кост". Когато звъним на телефоните на тези от електронния магазин - никой не се обажда. Фирмата е от Стара Загора, а ние живеем в София. В сайта на електронния им магазин няма никакви данни за тях (това после го забелязахме). Толкова сме били наивни, че няма накъде повече....Абсолютни мошеници са тези господа, които ни прибраха парите и не изпълниха задължението си!
Знаем само името на фирмата им и някакъв адрес в Стара Загора, който по всяка вероятност е фалшив и нищо повече.
Моля ви, дайте ни правен съвет - какво бихме могли да предприемем в този случай? Предварително ви благодаря!
- Дата и час: 01 Мар 2025, 02:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да си върна парите? Некоректна фирма!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте, отидете в банката си и си вземете извлечение за направения превод. Влезте или помолете Ваш приятел да Ви намерии данни за фирмата /по име, Булстат, данъчен номер, сметката,на която сте превели и т.н./ Обадете им се. Това може да стане за 1 ден, а и по-малко дори.
Ако откажат да върнат парите или доставят лап тора-тогава сигнализирайте в полицията.
пишете името на фирмата тук или на майла ми,аз ще се опитам да ги намеря. напишете и всичките данни,които знаете.
Ако откажат да върнат парите или доставят лап тора-тогава сигнализирайте в полицията.
пишете името на фирмата тук или на майла ми,аз ще се опитам да ги намеря. напишете и всичките данни,които знаете.
- ania
- Потребител
Zdraveyte!
Milzlya, che bihte mogli syshto da podadete zhalba sreshtu neizpravnata firma pred "Komisiyata za zashtita na potrebitelite".
Te ima vyzmoznosti da izvyrshvat proverki, dori i pri po-neznachitelni narusheniya, osven eventualnata izmama ot strana na firmata - dostavchik (koyato, opredeleno shte se dokazhe po-trudno).
Milzlya, che bihte mogli syshto da podadete zhalba sreshtu neizpravnata firma pred "Komisiyata za zashtita na potrebitelite".
Te ima vyzmoznosti da izvyrshvat proverki, dori i pri po-neznachitelni narusheniya, osven eventualnata izmama ot strana na firmata - dostavchik (koyato, opredeleno shte se dokazhe po-trudno).
- tvalchev
- Младши потребител
Здравейте. Аз работя в друг електронен магазин, но също сме имали проблем с Румен Стойчев и Лотос-99. В случая той беше некоректен клиент, но всички документи са предадени на съответните органи. Добре ще е ако и вие сте постъпили така.
Последно издигане sani19 от 11 Яну 2013, 18:32
- sashomi
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|