Здравейте,
Имам първа братовчедка, която е полурускиня. Баща й е българин, с българско гражданство. Вуйчо ми и майка й са се разделили, когато тя е била бебе. Израснала е в Русия и впоследствие вторият съпруг на майка й я осиновява. Сега тя иска да придобие българско гражданство, но за съжаление осиновителят й не е сред живите и не може да я разсинови. Вуйчо ми си живее в България и е жив. Въпросът ми е, какво трябва да се направи, за да вземе братовчедка ми българско гражданство?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Придобиване на българско гражданство?
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Придобиване на българско гражданство?
е сложен въпрос, предварително трябва да има отговори на въпроси
има ли братовчедка
- ЕГН
- български акт за нараждане
- тя е регистрирана ли като дъщеря на баща си в ЕСГРАОН
има ли братовчедка
- ЕГН
- oleg-sentia
- Младши потребител
oleg-sentia написа:е сложен въпрос, предварително трябва да има отговори на въпроси
има ли братовчедка
- ЕГН
До колкото разбирам май не е, обаче само авторът може да даде точен отговор.
Вижте възможните оферти за круизи по Дунав. Предложение за услугите на професионален домоуправител София и региона. Купете си бебешко спално бельо от онлайн магазин за детски стоки. Възползвайте се от предложението за евтини самолетни билети с онлайн резервация и check-in от ММ Травел.
Последна промяна kdragov на 12 Яну 2013, 13:17, променена общо 1 път
- kdragov
- Нов потребител
Трябва й официален документ, който я свързва в родство с българския гражданин - вуйчо ви.
Стар акт за раждане и т.н., от болница, регистър в община или каквото е. Предполагам, че е родена в Русия (СССР) и никога не е идвала тук в България.
С определен набор документи се отива и се подават в Министерство на праовосъдието в Дирекция "Българско гражданство".
Стар акт за раждане и т.н., от болница, регистър в община или каквото е. Предполагам, че е родена в Русия (СССР) и никога не е идвала тук в България.
С определен набор документи се отива и се подават в Министерство на праовосъдието в Дирекция "Българско гражданство".
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:Трябва й официален документ, който я свързва в родство с българския гражданин - вуйчо ви.
Съгласна съм, но и май се ходи в ДАБЧ за потвърждение на това, че има българско потекло...
- rumimaneva
- Нов потребител
Здравеите! Искам да попитам няколко вапроса...Аз сам родена в Балгария майка ми е литовка - ражда ме тук и когато наварших години за лична карта ми казаха, че не мога да си изкарам защото не съм граждаднин на бг Нито на Русия, нито на Литва - ничия грайданка. От отдел Миграция ме накараха да си подам документи за постояно пребиваване в бг за да имам поне някакав документ за самоличност - изкарах си карата за постояно пребиваване на чужденец, въпреки, че аз тука сам си родена никога не сам напускала страната, тук сам учила и така нататак. Мога ли да напускам страната с тази карта за постояно пребиваване и ако не как Мога да получа бг гражданство
кирилизация
Последна промяна consultant на 19 Ное 2013, 15:23, променена общо 1 път
Причина: кирилизация
Причина: кирилизация
- ilonaaaa
- Нов потребител
Обърнете се към адвокат, за да получите адекватна помощ, случаят Ви не е за форум.
- rts
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|