начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Как се получава работна виза за Холандия? (':

Как се получава работна виза за Холандия? (':

Мнениеот pavleta1966 » 15 Апр 2008, 23:42

Имам осигурен работодател в Холандия и всички необходими сертификати за започване на работа там, освен работна виза. Осведомена съм, че работодателят подава молба за виза, но от кого и къде се издава тя?
Необходими ли са други документи от мен?
Социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателя ли са и в коя страна ме осигуряват- България или Холандия?
pavleta1966
Нов потребител

Мнениеот Гост » 15 Апр 2008, 23:52

Kakvi sa tezi sertificati koito imate? Kakva e tazi rabotna viza? Tuk v Netherlands niama takiva neshta!!!
Za zapochvane na rabota vi triabva TWV izdava se ot IND( imigratie en naturalisatie dienst). Vashiat rabotodatel traibva da kandidatstva za vas chres CWI ( Centrum voor werk en incomen) koito ot svoia strana sezirat IND. Sled 6 mesetsa izliza rezultata dali vi se dava work permit koito shte bade validen samo za tozi rabotodatel. Niamate pravo da rabotite pri drug s tozi work permit- TWV.
Zdravnata osigurvka e za vasha smetka okolo 100 e na mesets, ot zaplatata vi 25-30 % sa danatsi v koito ima % za werkloosheid- bezrabotitsa no za sotsialni ni mi e poznato. Triabva da se osiguriavate v NL a ne v BG.
Гост

Мнениеот pavleta1966 » 16 Апр 2008, 00:26

Мъжа ми е заварчик и сертификатите са за тази специалност.
Моля, напишете ми адресите на тези служби.
И какви стъпки да предприема, след като той е в Холандия, но е командирован от българска фирма?

Благодаря за съветите.

pavleta1966
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 16 Апр 2008, 08:07

Това разрешение за работа се издава от имиграционните власти в Холандия, както подробно Ви е разяснено по-горе. Повече информация на български- ТУК.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот lexyto13 » 16 Апр 2008, 22:35

Vie pitate parvo za vas sled tova pishete za majat vi. Nemoga da razbera, vie imate li rabotodatel ili ne? Tezi sertifikati nikoi ne gi gleda tuk, kakvito i da sa. Tuk chetatat CV-to,etc. IND ima sait http://www.ind.nl a CWI ima ofisi vav vseki grad. Saita e http://www.werk.nl.
Posledniat vi vapros ne go razbiram?
lexyto13
Младши потребител

Re: Как се получава работна виза за Холандия? (':

Мнениеот debilgates » 08 Окт 2008, 08:35

Здравейте!
Попаднах на тези отговори и ме интересува следното - дъщеря ми замина да учи в Холандия.Намери си работа,но се оказа,че трябва да има разрешително.Работодателите й се съгласиха да кандидатстват за този документ.Пишете,че се чака 6 месеца- на дъщеря ми са казали 5 седмици.Има ли случаи на отказ?Знаете ли дали от 2009 год.отпадат забранителните клаузи за България?
debilgates
Нов потребител

Re: Как се получава работна виза за Холандия? (':

Мнениеот krumoff » 27 Окт 2008, 17:18

Zdraveite debilgates,

ne mislq, 4e otkazvat TEWERKSTELLINGSVERGUNNING/rabotno razre6itelno/ na studenti. Samo iskah da dobavq, 4e ako dy6terq vi raboti opredelen broi chasove i ima EU nationality moje da polu4ava opredeleno studentsko finansirane. Pove4e informaciq na tozi sait: http://www.ib-groep.nl/International_vi ... elcome.asp

Pozdravi!
krumoff
Нов потребител

Назад към Право на ЕС