начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Завещание за попечителство

Завещание за попечителство

Мнениеот molekula » 13 Мар 2010, 15:57

Здравейте,
В момента ме вълнува много следния въпрос:
Пребивавам в чужбина за постоянно заедно със сина ми, който е на 6 години. Водя се самотна майка, като неговия баща не е вписан в акта за раждане и няма права над него. В България вече нямам адресна регистрация, нямам жилище и нямам намерение да се връщам.
Тук живея с българин, с когото нямам подписан брак, а само документ за официално съвместно съжителство. По местните закони той е със силата на брака, но важи само за пределите на страната, извън нейната територия- не!
Той не е припознал сина ми и аз не искам да има нищо общо с това- тоест не съм съгласна при никакви обстоятелства да му става настойники или попечтител.
Въпросът ми е ако нещо се случи с мен, как мога да дам попечителки права над детето ми на неговите кръстници. Те живеят в Америка, тя е българка , той американец. Искам да направя завещание за попечителство, или нещо с такава сила, тоест в случай , че нещо се случи с мен, моят син да бъде отгледан от тях, а не от моя приятел.
Мога ли да направя това в България, каква е процедурата и какво е необходимо като документи от евентуалните попечители, при условие, че те няма как да присъстват ако се прави това нещо.
Много ще съм благодарна , ако ме посъветвате! Това е важно за мен, тъй като съм сама, нямам родители , братя или сестри и други близки в България.
molekula
Нов потребител

Re: Завещание за попечителство

Мнениеот svettoslav » 13 Мар 2010, 16:13

Разкажете ни нещо повече за себе си,откъде сте,в коя държава се намирате в момента,какво гражданство имате,ако имате,де и т.н.
svettoslav
Активен потребител

Re: Завещание за попечителство

Мнениеот molekula » 13 Мар 2010, 16:25

Не знам кое е важно като информация. От две години съм в Холандия, все още съм с българско гражданство, но съм легално пребиваваща, с всички необходими документи , регистрации и разрешителни.
molekula
Нов потребител

Назад към Право на ЕС