- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Шантаж в/у български компютърен специалист в Испания.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Шантаж в/у български компютърен специалист в Испания.
Започнах работа в Испания във фирма занимаваща се с финансови консултации. На документ се водех нормален служител. В действителност им изграждах уеб базирана система която трябваше да работи с данни на техни потребители. Първоначално системата беше базирана на сървър който не беше собственост на фирмата и не беше базиран в Испания. В този момент шефа на фирмата нареди на служителите си да започнат да пълнят системата (която не беше и наполовина завършена и осигурена) с данни на потребители. С цел да я тества. След това пожела системата да бъде прехвърлена на негов сървър в Испания. Ок. След прехвърлянето на испански сървър незавършената все още ситема зареждаше някои модули от стария сървър(извън испния). Един месец по-късно испанската полиция налетя в офиса по оплакване на шефа ми и по клевета на негов "съветник" който е видял че системата ползва външни модули и ме арестува за "кражба на данни на потребители". Задържаха ме 24 часа, бях разпитан с преводач руснак и бях освободен "с карго". Това стана миналата година. Естествено след тази история аз се прибрах в България. Проблема е че аз не живея вече на указания адрес в Испния. Служебния ми адвокат твърди че досега все още срещу мен не е заведено дело в испанския съд, но такова ще има. И така вече 1 година. Е въпроса ми е какво трябва да направя аз ? Да чакам да ме осъдят задочно по клевета, защото съм сменил местоживеенето си ? Също има и ред други въпроси свързани с цялата тази история. И така - Може ли някой да ми помогне, да ме насочи, да ми посочи адвокат който има опит в подобни дела ?
- lexlex2
- Нов потребител
Re: Шантаж в/у български компютърен специалист в Испания.
напишете писмо до служебния си адвокат, изпратете му го по пощата, по имейла и по телефона му кажете новия си адрес в българия на който можете да бъдете призован. Освен това оставете телефони, имейли и други подобни контактни информации (вкл и профили във фейсбук хаха) Аз не съм адвокат друго в момента не мога да ти кажа.
Изпращайки писмото помолете задължително да ви изпрати обратно, поне на имейла, потвърждение че тези данни са получени от него и са пратени където трябва.
Ако искате може и да си траете, мен пък ми се чини че дело няма да има.
Изпращайки писмото помолете задължително да ви изпрати обратно, поне на имейла, потвърждение че тези данни са получени от него и са пратени където трябва.
Ако искате може и да си траете, мен пък ми се чини че дело няма да има.
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
- korry
- Потребител
Тези данни съм ги дал на служебния адвокат, но те испанските служебни защитници не си дават много зор...
А за твоето усещане - "златна ти уста". А можеш ли да ми кажеш защо смяташ, че няма да се стигне до дело ?
А за твоето усещане - "златна ти уста". А можеш ли да ми кажеш защо смяташ, че няма да се стигне до дело ?
- lexlex2
- Нов потребител
В кодекса на Испания сигурно има забрана да се проточва следствието и делото оповече от две-три години.
Освен това сигурно има спогодба за съдебно преследване на български граждани - най-вероятно делото ще се води и в България (зависи от пострадалите).
Освен това сигурно има спогодба за съдебно преследване на български граждани - най-вероятно делото ще се води и в България (зависи от пострадалите).
- ivan_lawyer
- Старши потребител
нямам никаква разумна причина да смятам, че няма да има дело. просто по първоначалната информация сметнох че случая е или маловажен, или липсват данни за реална злоупотреба, а и 1 година никакво развитие.
Знам че тази недовършена история ви тормози и сте достатъчно разумен да търсите отсега план за действие в най-лошия за ваш случай.
За съжаление нищо конкретно не мога да ви кажа, едно че не съм адвокат, друго че тази история й липсват конкретните подробности.
Вчера прочетох, че в Испания сега е избухнал скандал със кражба на данни за банкови карти, въпреки че е установена злоупотреба само с единични случаи.
Веднага си помислих, че това е свързано с вас, но вие говорите за преди 1 година и искрено се надявам този скандал да не се отнася до вашата дейност.
Знам че тази недовършена история ви тормози и сте достатъчно разумен да търсите отсега план за действие в най-лошия за ваш случай.
За съжаление нищо конкретно не мога да ви кажа, едно че не съм адвокат, друго че тази история й липсват конкретните подробности.
Вчера прочетох, че в Испания сега е избухнал скандал със кражба на данни за банкови карти, въпреки че е установена злоупотреба само с единични случаи.
Веднага си помислих, че това е свързано с вас, но вие говорите за преди 1 година и искрено се надявам този скандал да не се отнася до вашата дейност.
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
- korry
- Потребител
Не в тази система нямаше банкови карти. Само лични данни на клиенти. Беше си чиста клевета. Но чета по форумите че в Испания не за 1-ви път лежат и невинни. Освен това вещото лице на полицията има страна в тази интрига и е познат на бившия ми шеф.
- lexlex2
- Нов потребител
lexlex2 написа:Не в тази система нямаше банкови карти. Само лични данни на клиенти. Беше си чиста клевета. Но чета по форумите че в Испания не за 1-ви път лежат и невинни. Освен това вещото лице на полицията има страна в тази интрига и е познат на бившия ми шеф.
Няма и да ви призоват дори! Бъдете спокоен, вас не касае ! Спете, хранете се, разхождайте се!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|