- Дата и час: 27 Ное 2024, 17:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Регистрация на фирма в Германия
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Регистрация на фирма в Германия
Колеги моля за помощ - как се регистрира "ЕТ" в Германия? Не е ли по-добре фирмата да се регистрира тук, а там само представителство?
- nena66
- Младши потребител
Зависи каква дейност ще развива фирмата, но аз често пътувам дотам по работа и според мен общата тенденция е да се регистрират бг фирми, които да работят в Германия, дори на германци, които наемат българи, съм регистрал фирми в България, и те упражняват дейоността си там под тази правноорганизационна форма. Формално - точен еквивалент на ЕТ в Германия няма.
- praktika
- Младши потребител
В Германия най-евтината форма е ООДто. Преди две години направиха и еднолично ООД, може би това е най близката форма до ЕТто.
Ако аз трябваше да решавам къде да регистрирам, бих направила следното: бих сравнила таксите за регистрация и данъците в двете държави.
Помисли и колко би ти излязло едно дело в Германия и в България при евентуални искове.
Ако ти е още актуален въпроса и те интересува нещо по-конкретно, кажи, че в момента не ми се рови из законите напразно.
Успех!
Ако аз трябваше да решавам къде да регистрирам, бих направила следното: бих сравнила таксите за регистрация и данъците в двете държави.
Помисли и колко би ти излязло едно дело в Германия и в България при евентуални искове.
Ако ти е още актуален въпроса и те интересува нещо по-конкретно, кажи, че в момента не ми се рови из законите напразно.
Успех!
- Blueberry_snow
- Младши потребител
Blueberry_snow написа:... бих сравнила .... и данъците в двете държави.
В случая на питащия защо му е да сравнява данъците, при положение че е решил къде ще осъществява търговската си дейност
- inspectora
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|