начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ако някой може да ми помогне

ако някой може да ми помогне

Мнениеот ivelinauk » 02 Юни 2008, 16:42

Здравейте, имам за развиване един казус, няколко въпроса от който ме затрудняват да отговоря, прилагам го с надежда ако някой може да ми помогне да намеря търсените отговори, ще съм много благодарна. :)

Комисията на Европейския съюз иска от Съвета на Европейския съюз да й се предоставят два мандата за водене на преговори по сключване на международни договори. Първият мандат се отнася до подновяване на преговори по “Европейското споразумение за работата на заетите в международното речно корабоплаване корабни екипажи”, в което държавите-членки на Европейския съюз се явяват страна. Вторият мандат ще бъде основание за участие в преговорите в сключване на международен договор във връзка с опазване на околната среда при употребата на ауминий в промишленото производство. Преговорите втози случай ще се водят за първи път в рамките на Програма за околната среда на обединените нации / UNEP /.
Съветът на Европейския съюз отказва предоставяне на двата мандата за водене на преговорите на Комисията.
Комисията счита отказа за неоснователен и приема, че Съветът е длъжен да предостави исканите пълномощия. В случая на Споразумението за речното корабоплаване Комисията се позовава на регламент на Европейската общност, чрез който вече са хармонизирани условията за работата на екипажите в речното корабоплаване в държавите-членки. В случая на опазване на околната среда Комисията признава, че няма приета правна норма от производното право на Европейския съюз в такава област, но се позовава на целите, посочени в Договора за учредяване на Европейската общност във връзка с политиката на Европейския съюз по опазване на околната среда.
1. Допустимо ли е Комисията на Европейския съюз да сезира Съда на Европейския съюз след отказа на Съвета на Европейския съюз да предостави исканите два мандата?
2. Възможно ли е такова сезиране, когато още в процеса на обсъжданията се е очертала липсата на мнозинство в Съвета за предоставяне на пълномощията?
3. В случай, че искът е допустим как Съдът на Европейския съюз ще реши спора?
4. Има ли основание в Правото на Европейския съюз Съветът задължително да предоставя пълномощия на Комисията на Европейския съюз за водене на преговори във връзка с международната правосубектност на Европейския съюз?
ivelinauk
Нов потребител

...

Мнениеот gi_master » 03 Юни 2008, 10:37

...
gi_master
Младши потребител

Назад към Право на ЕС