начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

помощ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помощ

Мнениеот marsidi » 10 Яну 2004, 11:54

Може ли член от Съвета на директорите да работи на трудов договор? Да не бъде с договор за управление и контрол
marsidi
Потребител

Re: помощ

Мнениеот St. » 10 Яну 2004, 12:37

Milsia, che da. Za upravitelia na OOD pone niama problem - vapros na izbor e. A i chl. 244, al. 7 TZ kazva "dogovor", nishto poveche. No ne sum siguren, v praktikata mi doesega ili ne sa imali dogovori, ili sa bili s dogovri za upravlenie.
St.

Мнениеот dinev » 10 Яну 2004, 13:35

solidaren sam s kolegata
dinev
Потребител

Мнениеот Гери » 10 Яну 2004, 15:32

Солидарна съм и аз, само ще пейстна текста:

(7) (Нова - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) Отношенията между дружеството и изпълнителен член на съвета се уреждат с договор за възлагане на управлението, който се сключва в писмена форма от името на дружеството чрез председателя на съвета на директорите. Отношенията с останалите членове на съвета могат да се уредят с договор, който се сключва от името на дружеството чрез лице, оправомощено от общото събрание на акционерите, или от едноличния собственик.

или казано синтезирано и кратко Отношенията между дружеството и изпълнителен член на съвета се уреждат с договор за възлагане на управлението, по отношение на останалите с ДОГОВОР ;)
Гери

Мнениеот marsidi » 10 Яну 2004, 18:25

Много благодаря, за отговорите! Няколко мнения са по-добре от едно.Аз също прочетох от ТЗ въпросните членове, но досега не съм срещтала такъв случай, а само искам да вметна на колегата St., че за управителите на ООД и ЕООД вече договорите за управление са задължителни след промените в бр.58 на ДВ(ТЗ).
Отново благодаря! ;)
marsidi
Потребител

Мнениеот gega » 11 Яну 2004, 13:31

Въпреки тази норма няма пречка и по трудово правоотношение по КТ.
gega

Назад към Търговско право