- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Упълномощаване-ЕТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Упълномощаване-ЕТ
Бихте ли ми казали какво трябва да направя за да може майка ми, която е пенсионерка, да управлява моето ЕТ-може ли с пълномощно и трябва ли да се отбелязва това в съда?Каква такса ще платя?!А данъчните и НОИ как да ги уведомя и трябва ли?!
- питанчо
Re: Упълномощаване-ЕТ
Майка Ви може с пълномощно да Ви представлява при сключване на отделни сделки. Ако обаче искате изцяло да прехвърлите управлението и представителството на майка Ви е най-добре да сключите договор за прокурист. Тъй като тя е пенсионерка е по-добре договорът да е граждански. тогава няма да се дължат осигуровки / ако не иска да увеличава пенсията си и декларира това обстоятелство/, а само здравни вноски и годишен данък общ доход. Ако тя е прокурист, Вие не следва да внасяте осигуровки като едноличен търговец.
Този договор се вписва в Търговското отделение на съда - такса 10.00 лева и 1.50 за препис от решението. Решението се обнародва в "Държавен вестник" - такса 25.00 лева.
След получаване на решението от съда, то се вписва в БУЛСТАТ, НОИ и Данъчната служба.
Този договор се вписва в Търговското отделение на съда - такса 10.00 лева и 1.50 за препис от решението. Решението се обнародва в "Държавен вестник" - такса 25.00 лева.
След получаване на решението от съда, то се вписва в БУЛСТАТ, НОИ и Данъчната служба.
- Emilya
Много благодаря за помощта! А как изглежда 1 граждански договор за прокурист и какво трябва да съдържа?
- питанчо
Колега,
без помощта на адвокат едва ли ще се справите.
Не само договор трябва да се представи за вписването на прокурист, и не в Търговско, а във Фирмено отделение.
без помощта на адвокат едва ли ще се справите.
Не само договор трябва да се представи за вписването на прокурист, и не в Търговско, а във Фирмено отделение.
- alaia
444 предполагам, че колегите не си набират клиенти така, просто договора за прокура е специфичен! Другото е, че в България всеки си мисли, че може да си адвокатства сам, после плаче на нас, че го осъдили :") А какво може да направиш, когато някой сам си е писал договора за наем например (нищо че няма), задължил се е с подписа си и нещата не са в негова полза? Ти сам ли си поправяш ел.инсталацията например, защото аз викам специалист, като юрист не ми е работа да жичкарствам, така и жичкажията не би следвало да адвокатства сам на себе си! Аз поне така си мисля, че е редно!
- Гери
Може да потърсите примерен договор за прокурист чрез Google. Сигурна съм, че има. Само че Вие си носите отговорността дали е направен както трябва. Задължително после трябва да го декларирате в БУЛСТАТ, НОИ и накрая в Данъчното в срок от 14 дни.
- GD
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|