начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Отговорност на третото лице помагач

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отговорност на третото лице помагач

Мнениеот nadejda_dimova » 16 Сеп 2010, 14:20

Здравейте на всички във форума, и колеги и просто знаещи...Обръщам се към вас с молба за помощ...Водя застрахователно дело. Пострадалият по ПТП съди Гаранционния фонд за вреди - средна телесна, причинени при катастрофа от моята клиентка. Тя е привлечена като трето лице помагач. Няма гражданска отговорност. Произшествието е станало през 2005г. Вече отиваме на ВКС. Гаранционният фонд е осъден да заплати 40 000 лева първа инстанция, втора потвърди. Въпросът ми е може ли Фондът да заведе насрещен иск срещу нас за сумата и каква е отговорността на третото лице в такива случаи? Мога ли да се позова на общата давност и да не платя като трето лице? До сега никой не е завел дело срещу нас, присъединяването ни спира ли давността или не? Моля ви, помогнете..
nadejda_dimova
Младши потребител

Re: Отговорност на третото лице помагач

Мнениеот inspectora » 16 Сеп 2010, 14:57

Колега ... много въпроси ... и все относно основни неща ... /да беше нещо специфично по застрахователната материя - ОК .../
Не се обиждайте, обаче за такива неща питате, че много се съмнявам да сте колега ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nadejda_dimova » 16 Сеп 2010, 15:38

Оставям съмненията за вас...Ако Ви е във възможностите ми отговорете, ако ли не - недейте...А дали съм колега или не, други преценяват...
nadejda_dimova
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 16 Сеп 2010, 17:12

И аз се съмнявам.. с този "насрещен иск"...вместо регресен....
nksuccess
Потребител

Мнениеот nadejda_dimova » 19 Сеп 2010, 16:38

Вместо помощ, сте си изхабили времето да ми търсите грешките и да изразявате мнения - колега ли съм или не...Жалко, наистина ми трябваше съвет...Желая на всички колеги много успехи!
nadejda_dimova
Младши потребител

Назад към Търговско право