начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Питане за цена

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане за цена

Мнениеот vaskovasko » 19 Авг 2010, 14:09

Колко струва приблизително изготвяне и подаване на заявление по чл.410 от ГПК и цената има ли връзка с материалния интерес?
vaskovasko
Потребител

Re: Питане за цена

Мнениеот inspectora » 19 Авг 2010, 15:21

vaskovasko написа:... цената има ли връзка с материалния интерес?

Да!
Т.е. без да знаем интереса, не бихме могли да кажем колко долу-горе струва ...
Между 2%-10% от интереса долу-горе ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот insconsultbg » 19 Авг 2010, 21:14

inspectora написа:
vaskovasko написа:... цената има ли връзка с материалния интерес?

Да!
Т.е. без да знаем интереса, не бихме могли да кажем колко долу-горе струва ...
Между 2%-10% от интереса долу-горе ...

Колега, таксата не е ли фиксирана - 2% върху интереса, но не по-малко от 25лв.?

Поздрави!
insconsultbg
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 19 Авг 2010, 23:34

Ама те за таксата ли питат или за адвокатски хонорар?

Мисля, че е за второто.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот vaskovasko » 20 Авг 2010, 11:55

Питах за хонорара. Благодаря за информацията!
vaskovasko
Потребител

Мнениеот tino76 » 20 Авг 2010, 12:34

баси и профанията немам думи.....
ТАРИФА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ОТ СЪДИЛИЩАТА ПО ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС (ГПК) Чл. 12. По заявление за издаване на заповед се събира такса, както следва:

1. на заповед за изпълнение и изпълнителен лист - 2 на сто върху интереса, но не по-малко от 25 лв.;

НАРЕДБА № 1 ОТ 9 ЮЛИ 2004 Г. ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ
чл.7 (5) (Изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) За защита в производства за обезпечаване на бъдещ иск, в производства по издаване на изпълнителен лист по чл. 405, ал. 3 и 4 ГПК и в производства за издаване на заповед за изпълнение възнаграждението се определя по правилата на ал. 2 на базата на половината от стойностите на претендираните суми.

Оттук насетне сметките са прости.
Ама като гледам колебанието на псевдоюристите във форума си мисля ако наистина са такива каквито твърдят да не би да работите pro bono за клиентите си или какво, че не знаете кое как се плаща и още по-лошо не знаете къде да го намерите?!?!? трябва да се увеличи финансирането на лудниците и да се приберат лудите щото дремят по форумите и си внушават, че са кои юристи кои лекари и т.н......
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот portokal » 20 Авг 2010, 12:56

Не беше етажна собственост, не бяха темите за кредитите, сега и тук.
Поредният компетентно изказващ се от тези, за които чак се чудиш истински ли са, защото не може разумен човек толкова да си верва.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 20 Авг 2010, 20:20

Ковачев, чудя ти се как имаш нерви?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ако не бях в този форум, а в друг, до сега въпросния да съм го изпратил да се съвъкуплява с най-близката си сродница по възходяща линия.

Любимо ми е, когато такива "разбирачи" обиждат хора, без да ги познават.

Уважаеми tino, мога да Ви уверя, че преждепишещите, включително и аз сме "в храма", а Вие сте пред него. Така че... преди да пишете тук се спрете, огледайте се и ако не идва някой от нас - преминете.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 21 Авг 2010, 20:52

някак си изглеждате малко ама малко по-умни като не пишете нищо.... :lol: :lol:
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот tino76 » 21 Авг 2010, 20:59

DEKAH написа:Ковачев, чудя ти се как имаш нерви?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ако не бях в този форум, а в друг, до сега въпросния да съм го изпратил да се съвъкуплява с най-близката си сродница по възходяща линия.

Любимо ми е, когато такива "разбирачи" обиждат хора, без да ги познават.

Уважаеми tino, мога да Ви уверя, че преждепишещите, включително и аз сме "в храма", а Вие сте пред него. Така че... преди да пишете тук се спрете, огледайте се и ако не идва някой от нас - преминете.

можел да ме уверява човека :shock: :shock: :shock: ама ти сериозно ли? и искаш аз да взема да ти повярвам :lol: :lol:

малко бисери - 1.Между 2%-10% от интереса долу-горе ...как го измисли? :shock: :shock:
2.Колега, таксата не е ли фиксирана - 2% върху интереса, но не по-малко от 25лв.? - вервайте на "колегите" по форумите не на нормативните актове;
3.Ама те за таксата ли питат или за адвокатски хонорар?

Мисля, че е за второто. - ми не за времето питат :wink: :wink:

след вицовете в нета ващите постове са ми най - смешни :lol: :lol: :lol: :D
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2010, 21:40

:roll: Ей, това мъжорята, като започнете да си замервате .... и край няма сагата.

Не може да се даде коректен отговор, каквото и да дрънкаш наперено, така щото не си адвокатът заел се с този казус. Точка.

Наредба 1 указва размерите на адвокатското възнаграждение- спор няма.
Освен посочения чл. 7, ал.5 следва да се върнеш на ал.2, а отпосле на параграф 2, и съвсем накрая- чл. 8 и 9 от ЗЗД.
Разбира се, не бива да забравяШ, че посочените размери в Наредба 1 са минимални ( има съществена разлика между минимум и максимум), като липсва норма за пределна стойност. Сумата е важна само досежно частна жалба във връзка с претенция за присъждането им.

Отделно от написаното - нито е ясно, нито се изясни в процеса на дискусията ( бяхте заети, при цялото ми уважение, да държите разни измервателни уреди), как е договорен хонорарът на колегата -само за заповедно или и за последващи евентуални усложнения.
Гост.
Старши потребител

Назад към Търговско право