Здравейте,
Имам следният казус.
Искам да започна да внасям почистващ препарат от Англия. Производителя го предлага без търговска марка т.е. аз трябва да си направя такава.
Моля, ако можете да ме насочите към институциите или към подходящ специалист, който може да ме консултира. Също така можете ли да ме ориентитрате колко би струвала подобна процедура - един познат ми спомена за 15 000 лв за тегистрацията, което ако е вярно няма смисъл изобщо да се захващам.
Благодаря предварително на всеки изказал мнението си.
С уважение,
Атанас Георгиев
- Дата и час: 05 Дек 2024, 06:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търговска марка. Узаконяване на почистващ препарат.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търговска марка. Узаконяване на почистващ препарат.
Регистрацията на марка се прави в патентно ведомство. Намерете си вещ в ителектуалната собственост адвокат. Регистрацията на марка хонорар от 600 лв и до 1000 държавни такси( или около тази сума) . В никакъв случай няма да ви струва 15 000, ако е само за България защитата.
- nksuccess
- Потребител
Re: Търговска марка. Узаконяване на почистващ препарат.
За национална регистрация на марка разноските (такси и хонорар) са общо около 1,600-1,700 лв (може и малко повече - в зависимост от броя на класовете). В това влиза и предварителното проучване в ПВ. За международна регистрация - значително по-скъпо е (пак зависи от класове, страни и т.н.). Ако желаете подробности, пишете ми на rd05@abv.bg.
- rdlawyer
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|