Здравейте,
имам регистрирана фирма с нулева дейност еоод. Искам да си изкарам лиценз за туроператор. За да получа лиценз едно от условията е да имам управител, който отговаря на определени условия, аз не мога да бъда, порали липса на стаж 3 години в туризма. Трябвало да имам сключен договор с управителя, като задължително условие. Какъв договор да сключа точно с управителя, след като нямам дейност? Защо да плащам осигуровки, трябва ли да го регистрирам в нап?
По закон нямам право без лиценз да извършвам дейност. Защо да плащам усигуровки тогава? От бъдещи колеги разбрах, че когато те са подавали молба за лиценз договора с управителя бил такъв, че заплатата и осигуровките течали след първата сделка...За какъв договор става въпрос точно? За какъв период се сключва? Нито адвокати, нито счетоводителите, които наех, знаят точно, не са имали такъв случай. Какво да им обясня..? Благодаря ви предварително.
- Дата и час: 12 Дек 2024, 23:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор за управление с управител на тур агенция
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: договор за управление с управител на тур агенция
dany73 написа:Нито адвокати, нито счетоводителите, които наех, знаят точно, не са имали такъв случай.
Явно не си наел точните адвокати
А счетоводители пък защо си наемал по случая ... ама ти си знаеш по-добре ...
dany73 написа:Какъв договор да сключа точно с управителя, след като нямам дейност? Защо да плащам осигуровки, трябва ли да го регистрирам в нап?
Какъв договор - адвокатът, който ще наемеш ще знае! /явно в днешно време попадането на читав адвокат ако си го търсиш сам, без да те насочват, си е чист късмет ... за съжаление/
Защо да плащаш осигуровки - защото така пише в закона ... защото всеки трябва да плаща осигуровки върху доходите си /аз лично съм простив, ама закон - какво да се прави/ ... защото хората не случайно ти искат човек с 3 години стаж, за да ти издадат лиценз - донякъде и за да те предпазят и самия теб от собствената ти некомпетентност
Но като те гледам как по форумите се опитваш да си решаваш не чак толкова елементарни юридически проблеми, още от сега мога да ти кажа, да не се захващаш с бизнес изобщо ... не заради друго, ами защото ще се набълбукаш яко така ...
И все пак - желая ти успех!
- inspectora
- Активен потребител
Напротив, не мисля така. Отидох уж при специалист, каза ми, че трябва направя договор и да плащам осигуровки без да имам дейност и без да имам лиценз. Защо да се съгласявам, след като виждам че нещо куца, искам мнението на специалисти от форума - какво лошо има, нали за това е форум. По-скоро законът не е нормален, ако наистина е така. А това, че не съм попаднала на некомпетентни адвокати не е моя вина.
- dany73
- Нов потребител
...господин инспектора казва, че всеки трябва да плаща осигуровки върху доходите си...Въпросът е, че аз нямам доходи, защото не мога да работя без лиценз. А за да получа лиценз, трябва да наема управител, на който да плащам осигуровки. Там е проблемът.
- dany73
- Нов потребител
Ами проблемът, който имаш, може да се решава веднъж на всеки 4 години ...
Ако пък ти се спори с мен дали законът е нормален или - не, тогава не си познала
Колко адвокати искаш да ти кажат това, което вече са ти казали, за да спреш да питаш едно и също нещо? Такъв е законът - до следващите избори ... или сбогом - свят голям ...
Не мога да те разбера - хората са ти казали как стоят нещата и какви са правилата, а ти се появяваш тук и пак питаш - какво очакваш? Никой няма да ти каже каквото на теб ти се иска да чуеш - всеки би ти казал какви са правилата ... дали ти харесват мен лично не ме вълнува никак даже ...
... еб@си и малоумниците дето ги има братче ...
Ако пък ти се спори с мен дали законът е нормален или - не, тогава не си познала
Колко адвокати искаш да ти кажат това, което вече са ти казали, за да спреш да питаш едно и също нещо? Такъв е законът - до следващите избори ... или сбогом - свят голям ...
Не мога да те разбера - хората са ти казали как стоят нещата и какви са правилата, а ти се появяваш тук и пак питаш - какво очакваш? Никой няма да ти каже каквото на теб ти се иска да чуеш - всеки би ти казал какви са правилата ... дали ти харесват мен лично не ме вълнува никак даже ...
... еб@си и малоумниците дето ги има братче ...
- inspectora
- Активен потребител
„......“....големия умник, с прекрасния речник, не виждам друг малоумен освен Вас, господин инспекторе . Като не разбирате нищо от право, защо давате съвети, а ако сте адвокат, къде Ви е културата, срам сте за Вашето съсловие.
- dany73
- Нов потребител
Всъщност, колегата разбира от право, но това че на Вас не Ви харесва отговора, не е негов проблем! Просто и ясно, плаща се и толкова! Защото може да пише туристическа дейност (след лиценз), но ЕООД-то ти може да продава картофи на пазара без проблем...
Отделно от това чети указанията на НАП, въпреки, че аз съм си измислила схема и си я прилагам... със съгласието на счетоводител естествено!
Отделно от това чети указанията на НАП, въпреки, че аз съм си измислила схема и си я прилагам... със съгласието на счетоводител естествено!
- chandra
- Потребител
Благодаря Ви за отговора, не искам да обидя никого. Просто се подведох от това, че мои познати от сферата на туризма ми казаха, че мога да почна да плащам осигуровки и заплата на управителя след първата сделка, т.е чак като имам дейност. Явно ще трябва да плащам осигуровки без дейност, дори и да не ми харесва, щом такъв е закона. Благодаря отново и приятен ден.
- dany73
- Нов потребител
dany73 написа:Благодаря Ви за отговора, не искам да обидя никого. Просто се подведох от това, че мои познати от сферата на туризма ми казаха, че мога да почна да плащам осигуровки и заплата на управителя след първата сделка, т.е чак като имам дейност. Явно ще трябва да плащам осигуровки без дейност, дори и да не ми харесва, щом такъв е закона. Благодаря отново и приятен ден.
Указанията на НАП са безумни, но това е друга тема... иначе има начин, както казах и по-рано, след издаване на първа фактура, но зависи как ще се направи Договора за управление, а и вие сам сте си избрали ЕООД, ако беше ООД щеше да е различно (управителят да е съдружник).
- chandra
- Потребител
Аз също споделям мнението, че inspectora е качествен юрист.
А разни лаици да дават оценки на юристите, които пишат тук, е направо смехотворно! Не стига, че се опитвате да ни "клатите" за безплатни консултации, ами и да давате оценки, когато на някого му писне и ви тегли една... нагло, нагло, нагло...
Много интересно, платихте ли им ?! Защото "НАЕХ" означава ПЛАТИХ, за да се ангажират с казуса и да проучат въпроса, като ми дадат аргументиран отговор. А при наличието на такъв, не бихте питали тук.
Определено това "наемане" ми звучи доста съмнително. Съжалявам!
А разни лаици да дават оценки на юристите, които пишат тук, е направо смехотворно! Не стига, че се опитвате да ни "клатите" за безплатни консултации, ами и да давате оценки, когато на някого му писне и ви тегли една... нагло, нагло, нагло...
Нито адвокати, нито счетоводителите, които наех ...
Много интересно, платихте ли им ?! Защото "НАЕХ" означава ПЛАТИХ, за да се ангажират с казуса и да проучат въпроса, като ми дадат аргументиран отговор. А при наличието на такъв, не бихте питали тук.
Определено това "наемане" ми звучи доста съмнително. Съжалявам!
- elora
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|