- Дата и час: 05 Дек 2024, 06:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Регистрация на фирма ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Регистрация на фирма ?
Здравейте, не зная дали това е най-правилния раздел на форума за моят въпрос ако грешката е в мен моля да ме извините. Значи ситуацията е следната: имам желание да открия собствен компютърен сервиз но тъй като съм съвсем начинаещ ми е нужна помощ относно какво се иска от мен за да бъда напълно изряден пред органите на властта. Ваш колега юрист ми обясни за регистрацията на ЕТ тъй като дейността която ще извършвам не предвижда огромни отговорности. Просто съм доста нов и ще се радвам ако някой ми каже каде може да прочета всички изисквания за: касови апарати, необходими документи и актове, вентилационни изисквания (ако има такива), изисквания към помещението и т.н. До момента никога не съм се сблъсквал с подобно нещо и ще се радвам ако ми помогнете. Поздрави Емил Коцев !
- ekotsev
- Нов потребител
Re: Регистрация на фирма ?
Регистрацията на фирмата ти е най-лесното нещо, но не ти препоръчвам да си ЕТ, защото после ще ти се разкаже играта с изравняване на осигуровки. Ако си сам направи си ЕООД. Когато регистрираш фирмата получаваш и ЕИК. Подаваш регистрация в НАП за започване на дейност и че ще осигуряваш вече в тази фирма и на какъв процент. Купуваш си ЕКАПФ, регистрираш го пак в НАП и дерзай.
- al_petkova
- Нов потребител
При ЕООД има неща , за които ти трябва с4етоводител , но по добрия вариант според мен е юрисконсулт . Не е толкова лесно да работиш професията си и да с сблъскваш с бюрокрацията на ЕООД едновременно , но все пак е по добре от ЕТ .
XX3
- milanovivan
- Младши потребител
Здравейте „ekotsev”,
Най – после един колега /всъщност познавам вече и още един във форума/
Аз вече минах по този път преди две години. Тук видях, съветът на „al_petkova” и абсолютно се придържам към нейното мнение, защото и аз направих така, по две основни причини:
Първата; не знам в кой град ще упражняваш дейност. но я си погледни таблицата с тарифите за патентния данък... още повече, че доста сходни и взаимносвързани дейности са разделени от някой „профан” като отделни. В моя случай например се занимавам с три отделни но взаимно свързани такива, разделени като отделни за облагане с патентен данък, който е за фирми като "ЕТ".
Втората причина (прилича на грандоманска но не е такава) просто хваща дикиш. приятели ме посъветваха да регистрирам ЕООД защото по големите компании /а пък аз се хвърлях на високо; „БТК”, „Военна болница”, „БФБ – София” и др/ при разглеждане на оферти първо гледали „представителността” сиреч „ЕООД”, „ООД” или „АД” звучало по „престижно от „ЕТ”, което за мен са глупости но...
Естествено посочвайки първата причина и най малко не намеквам да се спестява от данъци. НО! Добре е да помислиш, дали (особенно докато „пробиваш” на пазара) ще можеш да си позволиш високият ПД докато в другия случай си знаеш, че каквато и печалба да реализираш то 10 % от нея са ти корпоративен данък и това е.
Решението какъв вид фирма ще регистрираш си остава твое. Действай покрай кризата, май, че се отваря работа
Най – после един колега /всъщност познавам вече и още един във форума/
Аз вече минах по този път преди две години. Тук видях, съветът на „al_petkova” и абсолютно се придържам към нейното мнение, защото и аз направих така, по две основни причини:
Първата; не знам в кой град ще упражняваш дейност. но я си погледни таблицата с тарифите за патентния данък... още повече, че доста сходни и взаимносвързани дейности са разделени от някой „профан” като отделни. В моя случай например се занимавам с три отделни но взаимно свързани такива, разделени като отделни за облагане с патентен данък, който е за фирми като "ЕТ".
Втората причина (прилича на грандоманска но не е такава) просто хваща дикиш. приятели ме посъветваха да регистрирам ЕООД защото по големите компании /а пък аз се хвърлях на високо; „БТК”, „Военна болница”, „БФБ – София” и др/ при разглеждане на оферти първо гледали „представителността” сиреч „ЕООД”, „ООД” или „АД” звучало по „престижно от „ЕТ”, което за мен са глупости но...
Естествено посочвайки първата причина и най малко не намеквам да се спестява от данъци. НО! Добре е да помислиш, дали (особенно докато „пробиваш” на пазара) ще можеш да си позволиш високият ПД докато в другия случай си знаеш, че каквато и печалба да реализираш то 10 % от нея са ти корпоративен данък и това е.
Решението какъв вид фирма ще регистрираш си остава твое. Действай покрай кризата, май, че се отваря работа
Последна промяна nikodim77 на 15 Май 2009, 21:16, променена общо 1 път
- nikodim77
- Активен потребител
Включете си личните съобщения.
- bastard
- Потребител
Здравейте,
искам да попитам какви са задълженията на едно ЕТ относно НАП, данъци, касови апарати....и т.н.
Не съм юрист но все пак искам да регистрирам ЕТ.
Информация за разрешителни за регистриране на тътг. обект има колкото си искаш, но после накъде.
Въпроса ми е такъв: какво следва за мен след като започна бленувания бизнес.
Поздрави
искам да попитам какви са задълженията на едно ЕТ относно НАП, данъци, касови апарати....и т.н.
Не съм юрист но все пак искам да регистрирам ЕТ.
Информация за разрешителни за регистриране на тътг. обект има колкото си искаш, но после накъде.
Въпроса ми е такъв: какво следва за мен след като започна бленувания бизнес.
Поздрави
- danyy
- Нов потребител
Регистрацията на фирми чрез счетоводна кантора Сметкоплан (офиси във Варна и София) е безплатна, ако се избере същата кантора за фирменото счетоводство. Цените за абонаментното счетоводно обслужване са също конкурентни.
http://www.smetkoplan.com/registracianafirma.html
- themimzy
- Нов потребител
themimzy написа:Регистрацията на фирми чрез счетоводна кантора Сметкоплан (офиси във Варна и София) е безплатна, ако се избере същата кантора за фирменото счетоводство. Цените за абонаментното счетоводно обслужване са също конкурентни.
Какви ли не неща се случват във време на криза...
Уважаеми, themimzy,
Случайно да извършвате и джамджийски услуги?
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:themimzy написа:Регистрацията на фирми чрез счетоводна кантора Сметкоплан (офиси във Варна и София) е безплатна, ако се избере същата кантора за фирменото счетоводство. Цените за абонаментното счетоводно обслужване са също конкурентни.
Какви ли не неща се случват във време на криза...
Уважаеми, themimzy,
Случайно да извършвате и джамджийски услуги?
Мелка, .... ти остави това, ама аз пък съвсем не разбрах защо указват, че при регистрация на ЕООД минимумът на капитала е едно евро, а при регистрация на ООД - минимумът за капитала бил две евро....
- p_n_n
- Потребител
8. Присъствие на управителя, който трябва да завери подписа си пред нотариус.
Наистина вече се прекалява!
Това, което е обективирано в т.8 за нас юристите значи доста, но сега бързам.
По-късно.
Последна промяна poli_g на 20 Юни 2010, 20:13, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Ъхъ. Това е втората "рекламка" за деня
А пък сватята изпира най-добре белите чаршафи
А пък сватята изпира най-добре белите чаршафи
- ykovachev
- Активен потребител
Поздрави я от мен.
п.п. не се ли казва "тъщата"?
както и да е- приятна вечер, колеги.
п.п. не се ли казва "тъщата"?
както и да е- приятна вечер, колеги.
- Гост.
- Старши потребител
p_n_n написа:Melly написа:............
Мелка, .... ти остави това, ама аз пък съвсем не разбрах защо указват, че при регистрация на ЕООД минимумът на капитала е едно евро, а при регистрация на ООД - минимумът за капитала бил две евро....
Уважаеми колега p_n_n,
Веднага ще ти отговоря. Защото ООД-то е ДВУлично, а ЕООД-то е ЕДНОлично Дружество с ограничена отговорност. Та..., затова и миниумът на Капитала им е правопропорционален на числеността на личностите.
-
Melly - Старши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|