начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

помощ - спешно

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: помощ - спешно

Мнениеот W# » 30 Мар 2004, 16:28

Днес, заверхме нот. договора за прехв. на друж.дялове. Гледам обаче сега учред. акт и се чудя как и от къде точно да го променя, че толкова кофти е започнат: "Днес.....подписаният.............живущ....и вс. му данни, изготвих и подписах настоящият учред.акт на ............ЕООД, и след като новият собственик приема условията на учр.акт, се чудя как да го започна...., но ще мисля имам 1-2 дни.
W#

Мнениеот W# » 30 Мар 2004, 16:50

Да промених го, като написах че "капиталът на дружеството е собственост на ..........новия собственик в пълния му размер. и общо взето др. нищо не се променя само проблема със започването..., което написах преди това...
W#

Мнениеот me » 30 Мар 2004, 17:26

Аз си имам свое виждане за проблема-прехвърляне на всички дялове на ЕООД от едно лице в собственост на друго. Но в момента наистина нямам време да я развивам тази теория. И затова за мен проблема не беше кой да назначи управителя, а как ще стане прехвърлянето. Защото прехвъллянето на дяловете е лесно, но как ще се освободиш от предния собственик, след като той има право на дял от имуществото при напускане на ТД, пропорционален на встъпителната му вноска, която в случая е 100%? Как ще се уредят имуществените отношения? И ТЗ предвижда специален ред за приемане и напускане на съдружници.... че чак до промяната на учредителния акт.
Наистина нямам време.
me

Мнениеот maloumnik » 31 Мар 2004, 10:35

Скъпа колежке, като гледат си вдигнала гилдията на крак, за да ти реши приблемите, а за мене просто такива няма. Промяната е една и се плаща една единствена такса - 20 лв /все още/. Колкото и обстоятелства да заявиш след като се подават с една молба, таксата си е една и съща. Промяната на едноличния собственик на капитала, няма отношение към управителя. След като във вашия случай този управител изкупува дяловете и става едноличен собственик, сключеният с него договор за възлагане на управлението просто престава да действува /прекратява се/. Ако този ваш "управител" вече в качеството си на собственик на капитала реши да смени управителя /т.е. себе си/ и да назначи друго лице, трябва да сключи договор за възлагане на управлението и вече новият управител ще заяви това обстоятелство за вписване. При Вас на практика има единствено смяна на собственика на капитала и на вписване подлежи само това обстоятелство. Ако новият собственик не харесва съществуващия статут на ЕООД, най-много да си одобри друг и в зависимост от промените или да поиска вписване или просто ще го приложите към фирменото дело.
Всичко добро. И една молба - когато се поставя конкретен проблем за решаване, той се описва с всички подробности. Иначе просто си играем на гадаеене. Или пък съществува риск да поискаме съответната част от хонорара - за съветите, а не за помощта.
maloumnik

Предишна

Назад към Търговско право