начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

registrirane na firma

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

registrirane na firma

Мнениеот neveja » 08 Яну 2004, 17:54

Namiram se v tshujbina no mi se nalaga speshno da registriram firma v Sofia, predi da se vyrna obratno tuk. Kak moje da stane tova, kakav e redat, kam kogo da se obarna kato institucia, kakvi raznoski gore dolu shte mi struva? I izobshto, kak se registrira firma, za prav pat mi e i sam svrah nekompetenten. Blagodarq vi predvaritelno za informaciata.
neveja

Re: registrirane na firma

Мнениеот bgjurist » 08 Яну 2004, 18:18

Ами зависи от вида на фирмата. Дайте повече информация. 0889 644 763
bgjurist
Потребител

Мнениеот dinev » 09 Яну 2004, 16:46

Звъннете ми на:
0391 64044
или на
098 969 272
Ще Ви обясня.
dinev
Потребител

Мнениеот Гери » 09 Яну 2004, 17:08

Първо трябва да прецените кое от организационите форми предвидени в ТЗ ще е най-подходящо за Вас.
ЕТ е значително по-евтин, но за мен най неподходящ вариант. Най-силният ми аргумент против е, че за задълженията на ЕТ отговаряте вкл. с личното си имущество.
ЕТ такси:
- 100 лв. регистрация държавна такса
- запазване на име
- нямате изискване за внесен първоначален капитал
- печат
- регистрация Данъчно, БУЛСТАТ, НОИ
- адв. хонорар по споразумение с адвокатът Ви

За това Ви препоръчвам ООД - ако сте повече от 2 души или ЕООД ако ще бъдете едноличен собственик на капитала.
Таксите са както следва за ООД/ЕООД:
- запазване на име, т.нар уникалност - мисля бе 60 лв. или 100 - не помня цифри
- размер на капитала 5000 лв. към момента на регистрацията може да бъде внесен и само част от него, но минимум 3500 лв. - банката издава удостоверение за внесеният капитал
- държавна такса - 300 лв.
- такса обнародване държавен вестник - около 25 лв. в зависимост от дължината на обявлението;
- препис от решение - около 3 лв.
- печат - около 20 лв.
- регистрация ТДД
- регистрация БУЛСТАТ - мисля бе около 40 лв.
- НОИ
- адв. хонорар по споразумение с адвокатът Ви

Поздрави!
Дано не пропуснах нещо, ако имате още въпроси мейлът ми е
gergana@consult-bg.com
Гери

Мнениеот Mb}|{bT » 09 Яну 2004, 21:31

Мдаммм...браво, Гери - явно си наясно какво е форум...на другото му казват ловене на рибки...рядко златни...

Само една рабележка, ако позволиш - пише се : "- адв. хонорар по споразумение с адвокатА Ви"
Mb}|{bT

Мнениеот Гери » 09 Яну 2004, 23:22

Приемам разбира се :)
Гери

Назад към Търговско право