- Дата и час: 27 Ное 2024, 18:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
registrirane na firma
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
registrirane na firma
Namiram se v tshujbina no mi se nalaga speshno da registriram firma v Sofia, predi da se vyrna obratno tuk. Kak moje da stane tova, kakav e redat, kam kogo da se obarna kato institucia, kakvi raznoski gore dolu shte mi struva? I izobshto, kak se registrira firma, za prav pat mi e i sam svrah nekompetenten. Blagodarq vi predvaritelno za informaciata.
- neveja
Re: registrirane na firma
Ами зависи от вида на фирмата. Дайте повече информация. 0889 644 763
- bgjurist
- Потребител
Звъннете ми на:
0391 64044
или на
098 969 272
Ще Ви обясня.
0391 64044
или на
098 969 272
Ще Ви обясня.
- dinev
- Потребител
Първо трябва да прецените кое от организационите форми предвидени в ТЗ ще е най-подходящо за Вас.
ЕТ е значително по-евтин, но за мен най неподходящ вариант. Най-силният ми аргумент против е, че за задълженията на ЕТ отговаряте вкл. с личното си имущество.
ЕТ такси:
- 100 лв. регистрация държавна такса
- запазване на име
- нямате изискване за внесен първоначален капитал
- печат
- регистрация Данъчно, БУЛСТАТ, НОИ
- адв. хонорар по споразумение с адвокатът Ви
За това Ви препоръчвам ООД - ако сте повече от 2 души или ЕООД ако ще бъдете едноличен собственик на капитала.
Таксите са както следва за ООД/ЕООД:
- запазване на име, т.нар уникалност - мисля бе 60 лв. или 100 - не помня цифри
- размер на капитала 5000 лв. към момента на регистрацията може да бъде внесен и само част от него, но минимум 3500 лв. - банката издава удостоверение за внесеният капитал
- държавна такса - 300 лв.
- такса обнародване държавен вестник - около 25 лв. в зависимост от дължината на обявлението;
- препис от решение - около 3 лв.
- печат - около 20 лв.
- регистрация ТДД
- регистрация БУЛСТАТ - мисля бе около 40 лв.
- НОИ
Поздрави!
Дано не пропуснах нещо, ако имате още въпроси мейлът ми е
gergana@consult-bg.com
ЕТ е значително по-евтин, но за мен най неподходящ вариант. Най-силният ми аргумент против е, че за задълженията на ЕТ отговаряте вкл. с личното си имущество.
ЕТ такси:
- 100 лв. регистрация държавна такса
- запазване на име
- нямате изискване за внесен първоначален капитал
- печат
- регистрация Данъчно, БУЛСТАТ, НОИ
За това Ви препоръчвам ООД - ако сте повече от 2 души или ЕООД ако ще бъдете едноличен собственик на капитала.
Таксите са както следва за ООД/ЕООД:
- запазване на име, т.нар уникалност - мисля бе 60 лв. или 100 - не помня цифри
- размер на капитала 5000 лв. към момента на регистрацията може да бъде внесен и само част от него, но минимум 3500 лв. - банката издава удостоверение за внесеният капитал
- държавна такса - 300 лв.
- такса обнародване държавен вестник - около 25 лв. в зависимост от дължината на обявлението;
- препис от решение - около 3 лв.
- печат - около 20 лв.
- регистрация ТДД
- регистрация БУЛСТАТ - мисля бе около 40 лв.
- НОИ
Поздрави!
Дано не пропуснах нещо, ако имате още въпроси мейлът ми е
gergana@consult-bg.com
- Гери
Мдаммм...браво, Гери - явно си наясно какво е форум...на другото му казват ловене на рибки...рядко златни...
Само една рабележка, ако позволиш - пише се : "- адв. хонорар по споразумение с адвокатА Ви"
Само една рабележка, ако позволиш - пише се : "- адв. хонорар по споразумение с адвокатА Ви"
- Mb}|{bT
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|