- Дата и час: 04 Дек 2024, 00:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заведение под наем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Заведение под наем
Здравейте!Ще вземам под наем едно заведение. Казаха ми че трябва да отида в ХЕИ. Въпросът ми е какви документи ще са ми нужни за ХЕИ и ще трябва ли да чакам да минат да одобрят отново заведението или само трябва да се смени името в регистъра им. Изобщо не съм на ясно с тези неща...Ще Ви бъда много благодарна ако помогнете
- lo0oveee
- Нов потребител
Re: Заведение под наем
Туй, госпожо/господине, няма нищо общо с търговското право. Пробвайте в раздела "Строителство и регулация". Там има и други подобни теми, май.
- magodeoz
- Активен потребител
От една страна се чувствате подготвена да се справите сама със задачата, от друга задавате общи въпроси във форума за безплатна правна помощ. Съветвам Ви в никакъв случай да не "набивате" пари на адвокати (скъпоплатени машинописци). 100% някой ще ви отговори тук, а Вие ще спестите много пари, както подобава на една практична жена. А след половин година ще бъдете приветствана в клуба на "Ау, колко скъпо взимат адвокатите!", с почетно място, когато ще трябва да падат четири и пет-цифрени наказателни постановления. Няма значение, важното е да спестите пари сега!
- monz67
- Младши потребител
Отдавна не се бях чувствала така... Добре, че в този форум наистина има хора, които помагат!monz67 написа:...във форума за безплатна правна помощ. ...
- mati_lda
- Нов потребител
monz67 написа:... Съветвам Ви в никакъв случай да не "набивате" пари на адвокати (скъпоплатени машинописци)...
+1
Или въобще да се набиват пари в полза на квито и да било там специяляги скъпоплатени, независимо от специалността им. Виж, рушветче за чиновника - моооже Той ша помогне повече от специалягите.
Не знам кой как се чувства, ама напоследък трима юнаци бизМесмени последователно ми обясниха, че съм бил такъв нещо... машинописец, де. Та единия ме поучи, че трябвало да му водя исков процес за хонорар, равен на 50 % (петдесет на сто) от допустимото минимално възнаграждение, щото му било ноооого скъпо. Ми да се пробва сам. Току-виж не изкофтил докрай нещата по новия ГПК.
Ако на всички такива хитреци все им се "помага" предполагам, че и mati_lda в един момент ще бъде обявена за скъпоплатен машинописец, май И тогаз ще се почувства още по-зле.
П.П. Барем да имаше конкретен въпрос, а то - абе кви документи. Ми проучи си нещата, виж кое точно не ти е ясно и питай конкретно, а не някой да го дава сдъвкано в устата. Безплатните ракии в заведението гарантирани ли са?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev написа:Виж, рушветче за чиновника - моооже
Понеже резултато е "гарантиран". Една случка: тръгваме да жалим едно НП с невръчен акт, 5000 лева беше от ИТ. Добреее, стискаме си ръцете, звъни ми клиента на следващия ден, таман попълвам обратната разписка да заминава хартийката към инспекцията и ми вика: "Амчи ний упраихми ралтата."
- monz67
- Младши потребител
Тъй де, колега. Същият тоя с 50-те %: длъжника му кандиса и плати без дело, само след нотариална покана. И ми звъни мистър 50 % и вика "браво, това писмо, дето го написа, свърши работа" Още чакам едни 50 лв. около случая То вярно, че нотариалната покана си е писмо по съществото си, ма що не си ги пишат сами, вместо аз (или ти) да ги измисляме
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Един ме беше застрелял. Написал си искова молба до съда, представляваща следното:
ДО
РС - еди кой си
Молба
от (трите имена, адрес, егн)
Моля да ми се върнат 500 лева, които (еди кой си) взе назаем от мен (еди кога си) Въпросния господин живее на адрес ......
С уважение....
Съдът квалифицирал иска, дал срок да се отстранят нередовностите. Не знам к'во е станало после.
А върхът на сладоледа беше един дедка, дето се защиЩава сам пред 5 чл. състав на ВАС. Изпя си като пич цялата болка, яката надъхан от безчинствата на някоя от администрациите. Цялата зала смрът, никой не смее да гъкне, председателката мига на парцали и съвсем безуспешно се опитва да обясни функцията на съда и че не се занимава с психотерапия...
ДО
РС - еди кой си
Молба
от (трите имена, адрес, егн)
Моля да ми се върнат 500 лева, които (еди кой си) взе назаем от мен (еди кога си) Въпросния господин живее на адрес ......
С уважение....
Съдът квалифицирал иска, дал срок да се отстранят нередовностите. Не знам к'во е станало после.
А върхът на сладоледа беше един дедка, дето се защиЩава сам пред 5 чл. състав на ВАС. Изпя си като пич цялата болка, яката надъхан от безчинствата на някоя от администрациите. Цялата зала смрът, никой не смее да гъкне, председателката мига на парцали и съвсем безуспешно се опитва да обясни функцията на съда и че не се занимава с психотерапия...
- monz67
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|