начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Регистрация на фирма, без дейност?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на фирма, без дейност?

Мнениеот lautrec » 29 Дек 2010, 22:23

Може ли да се регистрира фирма, без търговска дейност?
Това е необходимо, за да имам шанс да получа финансиране.
Попитах за финансиране в една банка и една кредитна фирма. От там ми отговориха, че е необходимо първо да имам регистрирана фирма и едва тогава може да говорим за финансиране. Проблема е че, ако закона не позволява да се регистрира фирма без дейност - поне за определен период - няма как да започна, тъй като финансирането може да отнеме известно време.
lautrec
Младши потребител

Re: Регистрация на фирма, без дейност?

Мнениеот TheOldMan » 30 Дек 2010, 02:28

Начи, доколкото знам, първо фирмата се регистрира, а после почва да развива дейност. Така че фактически всяка регистрирана фирма няма дейност по време на регистрацията.
А вие питате вероятно за предмета на дейност, който трябва да посочите при регистрацията. Ми... щом ще ви финансират, трябва да ви е ясно с какво точно ще се занимава тази фирма, иначе ще е много несериозно... А и в почти всички случаи се пишат 1-2 неща, за които е ясно, че ще се извършват, и се завършва с "всякаква друга дейност, незабранена от законите на Република България".
Все пак... за ваше добро е да се консултирате при юрист, а не в интернет форум за подробностите по съставянето на документите. Щото после работите стават по-трудни за оправяне.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот lautrec » 31 Дек 2010, 04:45

Не сте ме разбрали правилно. Или по-скоро аз не съм го обяснил както трябва.
Когато се регистрира фирма(с някаква дейност) например ЕООД след това има някакви данъци, осигуровки за наети лица и т.н. Моя въпрос е - след като фирмата е вече факт, ако не работи така да се каже, няма от къде да плащам всичките там дължими суми на държавата, нали така? Затова и въпроса беше - може ли да се регистрира без да има дейност? Дано този път съм го обяснил по-добре и благодаря.
lautrec
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 31 Дек 2010, 10:09

регистрирате първо фирмата си
в тридневен срок след започване на дейност вие се регистрирате в териториалната дирекция на нап и започвате да си плащате осигуровки, а за работниците се регистрират при започване на дейност чрез техните договори, които се регистрират
boiko_62
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Дек 2010, 12:01

Банката ще иска жива фирма, не мумия- и те си имат лимит на лошите кредити ( снощи обявиха, че 190 банки в щатите затворили врати тази година, ерго- трета година кризата се задълбочава и няма бряг, само на`ще не се давят :mrgreen: ).
Вие от друга страна искате да декларирате започване на дейност в НАП, което е възможно и без да развивате такава, но нямате желание да носите данъчното бреме. Заради последното не виждам къде е пресечната точка между тези факти.

А напоследък данъчните преследват жестоко всеки търговец неплатил в срок осигурителните вноски на работниците си- та да не се окаже, че още на първото стъпало сте се спънал.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lautrec » 05 Яну 2011, 16:02

Благодаря ви, че се включихте. Обещавам, че няма да досаждам повече, НО преди това ще опитам за последно да обясня какво имам предвид.
1. Знам с каква дейност ще изпълнява фирмата ми - производство, но това не важно в момента.
2. Няма да наемам никого - нито официално нито неофициално - докато не получа нужното ми финансиране. Хората които ще наема след започване на производствения процес ги познавам, както и те мен и ще започнат работа когато им кажа, че съм готов да ги наема - официално.
3. Имам уверението, че след регистрацията, ще получа финансиране, но ще отнеме два, а в най-лошия случай три месеца. Това е сигурно, но фирмата трябва да бъде факт.

Имайки предвид горните факти мога ли да регистрирам фирма която да НЕ изпълнява дейност за определен период(в моя случай около три месеца) от време?
Тоест предвиден ли е такъв вариант в закона, при който още по време на регистрирането да се заяви, че за еди какъв си период фирмата няма да упражнява дейност, а започва след посочения срок?
И тогава разбира се следват данъци осигуровки на вече наетите лица и т.н..

Благодаря за търпението, това е, за последен път.
lautrec
Младши потребител

Мнениеот microfinance » 05 Яну 2011, 19:33

Имайки предвид горните факти мога ли да регистрирам фирма която да НЕ изпълнява дейност за определен период(в моя случай около три месеца) от време?

ДА
microfinance
Потребител

Мнениеот lautrec » 06 Яну 2011, 19:37

microfinance написа:

ДА

Благодаря ви много. :)
lautrec
Младши потребител

Назад към Търговско право