начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

публикуване на ГФО на прекратено ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

публикуване на ГФО на прекратено ЕТ

Мнениеот uzurpator73 » 28 Дек 2010, 14:25

Здравейте, колеги!
От доста време ви чета и от вас научих много полезни неща, за което благодаря на всички.
Бих искал да попитам нещо, което ме тормози в последно време: трябва ли да се публикуват ГФО за 2007, 2008 и 2009 г. на ЕТ, ако то се прекрати преди да е изтекъл тримесечния срок от пререгистрацията?
Ще съм ви много благодарен, ако можете да ми отговорите, тъй като доста търсих инфо по този въпрос, но не намирам.
uzurpator73
Нов потребител

Re: публикуване на ГФО на прекратено ЕТ

Мнениеот uzurpator73 » 06 Яну 2011, 14:46

Благодаря.
Разговарях с колега адвокат, който сподели мнение, че ако прекратяването на ЕТ е вписано преди да изтече тримесечен срок от впесването на пререгистрацията му, то тогава не трябва да се обядава ГФО.
Какво ще кажете по този въпрос?
uzurpator73
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 06 Яну 2011, 15:12

Мисля, че колегата е прав. По коя партида ще се обяви ГФО, след като търговецът е заличен? Само едно уточнение за срока - такъв, какъвто е, защото за пререгистрация до 31.05. ГФО се обявява до 30.06, т.е. и на 02.01. да си пререгистриран, срокът е по-длъжък. Пък и за тези след 31.05. дали не беше 2, а не 3 месеца (цитирам по памет, не ми се рови, извинете) :wink:
Последна промяна ykovachev на 06 Яну 2011, 15:15, променена общо 2 пъти
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Яну 2011, 15:12

uzurpator73 написа:Благодаря.
Разговарях с колега адвокат, който сподели мнение, че ако прекратяването на ЕТ е вписано преди да изтече тримесечен срок от впесването на пререгистрацията му, то тогава не трябва да се обядава ГФО.
Какво ще кажете по този въпрос?

Какво да ви кажем? Пускаш документите и толкова. Щом в наредбата пише, че може да се пусне заявление за прекратяване, заедно с това за пререгистрация аз проблеми не виждам.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот uzurpator73 » 06 Яну 2011, 16:36

Благодаря ви!
uzurpator73
Нов потребител

Назад към Търговско право