Така, ще почна малко... работя във фирма за внос и дистрибуция на бързооборотни стоки. След изтичане на срока на даден продукт си го прибираме и издаваме кредитно известие за стойността, като инструкцията е да закачаме ръчна касова бележка (от кочан) с обратен знак (минус) за стойността на кредитното, но не е сторно. Искам да отбележа, че не "чекираме" сторно, т.е. бележката не е сторно.. Спора е как точно да опиша бележките в касовата книга. Аз си мисля (логиката го подсказва). че трябва да го oпиша в графата "Сума използвани касови бележки (+)", но с минусов знак, пък моята приятелка твърди, че трябва да го опиша в графата "Сума изпозвани касови бележки "Сторно" (-)".
Общо всички графи са:
Начална касова наличност ...
Общо въведени пари в касата (+) ...
Общо извадени пари от касата (-) ...
Реализиран стокооборот от касовия апарат (+) ...
Сума използвани касови бележки (+) ...
Сума използвани касови бележки "Сторно" (-) ...
Наличност в края на деня ...
Има ли някъде правилник, указващ изрично начина на попълване на тия документи?
- Дата и час: 12 Дек 2024, 20:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Повел съм един спор... :roll:
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Повел съм един спор... :roll:
питането Ви е счетоводно. Задайте въпроса си на ввв.одит.инфо
-
DEKAH - Активен потребител
Re: Повел съм един спор... :roll:
Прочети
Виж глава 4
иначе - Сума използвани касови бележки (-) ..
В ЗДДС има задължителни реквизити, определени за издаването на касови бележки, в частност за "сторно", а при Вас изрично е посочено и .. съответно няма какво да сторнирате
Виж глава 4
иначе - Сума използвани касови бележки (-) ..
В ЗДДС има задължителни реквизити, определени за издаването на касови бележки, в частност за "сторно", а при Вас изрично е посочено и .. съответно няма какво да сторнирате
T.Ivanova
-
tedyxaz - Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|