начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Търговският нюх и фактическите отношения

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търговският нюх и фактическите отношения

Мнениеот advokat__nikolov » 02 Юни 2010, 21:23

Този пост е споделяне

За юристите търговското право е съвкупност от правни норми и конкретни права и задължения по конкретни правоотнешения.

От материална страна търговията също е голяма работа. Най-вече иде реч за фактическите отношения и по специално - клиентелата. Мога да кажа, че съм много добре изучен по Търговско право, но това е само едната страна на нещата. Чувството е страхотно, когато се схване юридическата и материалната страна на търговията :D Убеждението на клиента е изкуство. Така например от 5 дневното ми обучение в Глобул за първи път сключих договор за мобилни услуги (който е двустранен, възмезден, престационен, комутативен и консесуален) за период 24 месеца + мобилен апарат Нокиа 6303. Убеждението на клиента не е лесна работа. Той трябва да се профилира на две основи - сключването на договор за мобилни услуги, който е чисто търговски договор и сключването на договор за търговска продажба. :D Но метода на убеждение не е единственото нещо, което е нужно, за да се убеди клиента да сключи цели два договора - но това е търговска тайна :wink:

С други думи чувството от съчетанието на юридическата и фактическата страна на търговията е нещо страхотно :D

Хубаво е, че Глобул дават страхотни бонуси на служителите (плюс твърда заплата) и това ни нахъсва допълнително.

И имаше някой от тоя форум, който ми каза преди 3 години, че не било възможно да се съчетае Наказателното право и Търговското право :D Това не е верно, научих се да владея елементите на престъплението и обсотоятелствата, които изключват вменяемостта, противоправността и виновността на дадено деяние почти до съвършенство - благодарение на юристите преди 1949 година. Нещо повече, усвоих много добре отделните видове търговци, търговските обезпечения, прехвърлянето на права по ТЗ, менителничните ефекти и по-важните търговски договори - благодарение на Огнян Герджиков, Мария Павлова и адвокат Захари Торманов, а от фактическа страна се уча и на тема клиентела.

Така че всичко е възможно - стига да имаш интерес към нещата :wink:
advokat__nikolov

Re: Търговският нюх и фактическите отношения

Мнениеот A.Pato » 03 Юни 2010, 16:33

Вероятно цитирате някого или ...? Не сте ли адвокат, как така работите в Глобул?
A.Pato
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 03 Юни 2010, 20:02

A.Pato написа:Вероятно цитирате някого или ...? Не сте ли адвокат, как така работите в Глобул?

Ще разбереш за кво говоря :wink: Както казваше Мишо Шамара - живота е хубав, защото е красив :D
advokat__nikolov

Мнениеот impressed » 04 Юни 2010, 15:42

Пламене, съвсем си изчаткал :lol:
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 04 Юни 2010, 19:18

impressed написа:Пламене, съвсем си изчаткал :lol:

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Виновни са менителничните ефекти :lol: Даже на една дето спах наскоро с нея докато спеше и написах на челото "на заповед" и се подписах - направо я джиросах бланково :D И като станхме и казах да се погледне в огледалото хахахахахах. Викам тая вечер беше моя, утре на джиратаря - непрекъснат ред на джирата хахахахах Ееее голям смях значи :mrgreen:

Така че джиросвайте с долната и горната глава :lol: Кви са тия приказки, ама аз искам да бъда с тебе, не мога без тебе - праскай джирото и отпращай да ти е мирна главата :wink:
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 04 Юни 2010, 19:30

impressed написа:Пламене, съвсем си изчаткал :lol:

ами, мозъкът му се е "джиросал" :mrgreen: (джиро (итал.) = пътуване).
Николов сошла с ума
:lol:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 04 Юни 2010, 20:12

advokat__nikolov написа:
Виновни са менителничните ефекти :lol: Даже на една дето спах наскоро с нея докато спеше и написах на челото "на заповед" и се подписах - направо я джиросах бланково :D И като станхме и казах да се погледне в огледалото хахахахахах. Викам тая вечер беше моя, утре на джиратаря - непрекъснат ред на джирата хахахахах Ееее голям смях значи :mrgreen:

Така че джиросвайте с долната и горната глава :lol: Кви са тия приказки, ама аз искам да бъда с тебе, не мога без тебе - праскай джирото и отпращай да ти е мирна главата :wink:

Изображение Изображение Изображение
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот sunshine_75 » 04 Юни 2010, 21:24

"....Nice, aaa?..." :lol:
sunshine_75
Потребител

Мнениеот Melly » 04 Юни 2010, 22:08

Николов, абе с този плам дето си го подкарал, вземи напиши една монография "Търговската сила на фактическото".

П.П. Да ме прости покойния проф. Ж.Сталев, но ми дойде наум тази асоциация.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот portokal » 04 Юни 2010, 22:31

Не моно-, той може и цяла полиграфия да напише. Даже няколко. :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Юни 2010, 12:55

Melly написа:Николов, абе с този плам дето си го подкарал, вземи напиши една монография "Търговската сила на фактическото".

По-якo научно изледване ще е на тема "Секса и менителниците"! :lol: :lol: :lol:
Хайде Николов-You can do it! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 10 Юни 2010, 21:25

REVOLUTION написа:
Melly написа:Николов, абе с този плам дето си го подкарал, вземи напиши една монография "Търговската сила на фактическото".

По-якo научно изледване ще е на тема "Секса и менителниците"! :lol: :lol: :lol:
Хайде Николов-You can do it! :lol:

Еее, пич, разглоби ме от смях напраооо :D :D Хихихихи

Нали знаеш - ти си единствения не-върховен съдия с титлата "Лорд", правилно съм ти я присъдил :wink: Ако пък си станал Върховен съдия - значи съм те надушил a priori :D
advokat__nikolov

Назад към Търговско право