Този пост е споделяне
За юристите търговското право е съвкупност от правни норми и конкретни права и задължения по конкретни правоотнешения.
От материална страна търговията също е голяма работа. Най-вече иде реч за фактическите отношения и по специално - клиентелата. Мога да кажа, че съм много добре изучен по Търговско право, но това е само едната страна на нещата. Чувството е страхотно, когато се схване юридическата и материалната страна на търговията Убеждението на клиента е изкуство. Така например от 5 дневното ми обучение в Глобул за първи път сключих договор за мобилни услуги (който е двустранен, възмезден, престационен, комутативен и консесуален) за период 24 месеца + мобилен апарат Нокиа 6303. Убеждението на клиента не е лесна работа. Той трябва да се профилира на две основи - сключването на договор за мобилни услуги, който е чисто търговски договор и сключването на договор за търговска продажба. Но метода на убеждение не е единственото нещо, което е нужно, за да се убеди клиента да сключи цели два договора - но това е търговска тайна
С други думи чувството от съчетанието на юридическата и фактическата страна на търговията е нещо страхотно
Хубаво е, че Глобул дават страхотни бонуси на служителите (плюс твърда заплата) и това ни нахъсва допълнително.
И имаше някой от тоя форум, който ми каза преди 3 години, че не било възможно да се съчетае Наказателното право и Търговското право Това не е верно, научих се да владея елементите на престъплението и обсотоятелствата, които изключват вменяемостта, противоправността и виновността на дадено деяние почти до съвършенство - благодарение на юристите преди 1949 година. Нещо повече, усвоих много добре отделните видове търговци, търговските обезпечения, прехвърлянето на права по ТЗ, менителничните ефекти и по-важните търговски договори - благодарение на Огнян Герджиков, Мария Павлова и адвокат Захари Торманов, а от фактическа страна се уча и на тема клиентела.
Така че всичко е възможно - стига да имаш интерес към нещата
- Дата и час: 05 Дек 2024, 06:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търговският нюх и фактическите отношения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Търговският нюх и фактическите отношения
Вероятно цитирате някого или ...? Не сте ли адвокат, как така работите в Глобул?
- A.Pato
- Потребител
A.Pato написа:Вероятно цитирате някого или ...? Не сте ли адвокат, как така работите в Глобул?
Ще разбереш за кво говоря Както казваше Мишо Шамара - живота е хубав, защото е красив
- advokat__nikolov
Пламене, съвсем си изчаткал
Завърти си очите и си погледни между ушите!
-
impressed - Младши потребител
impressed написа:Пламене, съвсем си изчаткал
Виновни са менителничните ефекти Даже на една дето спах наскоро с нея докато спеше и написах на челото "на заповед" и се подписах - направо я джиросах бланково И като станхме и казах да се погледне в огледалото хахахахахах. Викам тая вечер беше моя, утре на джиратаря - непрекъснат ред на джирата хахахахах Ееее голям смях значи
Така че джиросвайте с долната и горната глава Кви са тия приказки, ама аз искам да бъда с тебе, не мога без тебе - праскай джирото и отпращай да ти е мирна главата
- advokat__nikolov
impressed написа:Пламене, съвсем си изчаткал
ами, мозъкът му се е "джиросал" (джиро (итал.) = пътуване).
Николов сошла с ума
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
advokat__nikolov написа:
Виновни са менителничните ефекти Даже на една дето спах наскоро с нея докато спеше и написах на челото "на заповед" и се подписах - направо я джиросах бланково И като станхме и казах да се погледне в огледалото хахахахахах. Викам тая вечер беше моя, утре на джиратаря - непрекъснат ред на джирата хахахахах Ееее голям смях значи
Така че джиросвайте с долната и горната глава Кви са тия приказки, ама аз искам да бъда с тебе, не мога без тебе - праскай джирото и отпращай да ти е мирна главата
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
"....Nice, aaa?..."
- sunshine_75
- Потребител
Николов, абе с този плам дето си го подкарал, вземи напиши една монография "Търговската сила на фактическото".
П.П. Да ме прости покойния проф. Ж.Сталев, но ми дойде наум тази асоциация.
-
Melly - Старши потребител
Не моно-, той може и цяла полиграфия да напише. Даже няколко.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Melly написа:Николов, абе с този плам дето си го подкарал, вземи напиши една монография "Търговската сила на фактическото".
По-якo научно изледване ще е на тема "Секса и менителниците"!
Хайде Николов-You can do it!
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Melly написа:Николов, абе с този плам дето си го подкарал, вземи напиши една монография "Търговската сила на фактическото".
По-якo научно изледване ще е на тема "Секса и менителниците"!
Хайде Николов-You can do it!
Еее, пич, разглоби ме от смях напраооо Хихихихи
Нали знаеш - ти си единствения не-върховен съдия с титлата "Лорд", правилно съм ти я присъдил Ако пък си станал Върховен съдия - значи съм те надушил a priori
- advokat__nikolov
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|