начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

откриване на ф-ма чрез пълномощно

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот jorko_otvorko » 02 Юни 2010, 17:40

Здравейте,
предстои ми да регистрирам фирма на мое име в друг град , но нямам физическата възможност да отида до този град. Единствената ми възможност е да напиша пълномощно на един , който си пада малко "шменти-капела" :D . Как мога да направя така , че да упълномощя този човек , но със задачата само и единствено да ми открие фирма на мое име , която ще е ЕООД , но да не стане така , че да ме обвърже с някои от "шменти-капелските" му номера? Как мога да си гарантирам сигурността?

Благодаря!
jorko_otvorko
Младши потребител

Мнениеот jorko_otvorko » 02 Юни 2010, 18:05

Здравейте,
предстои ми да регистрирам фирма на мое име в друг град , но нямам физическата възможност да отида до този град. Единствената ми възможност е да напиша пълномощно на един , който си пада малко "шменти-капела" :D . Как мога да направя така , че да упълномощя този човек , но със задачата само и единствено да ми открие фирма на мое име , която ще е ЕООД , но да не стане така , че да ме обвърже с някои от "шменти-капелските" му номера? Как мога да си гарантирам сигурността?
jorko_otvorko
Младши потребител

Re: откриване на ф-ма чрез пълномощно

Мнениеот ovasilev » 02 Юни 2010, 18:12

само със застраховка "анти шменти-капела".
ovasilev
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 02 Юни 2010, 18:17

Намерете си адвокат
nksuccess
Потребител

Мнениеот uvella » 02 Юни 2010, 18:20

Защо решихте, че документите ще трябва да бъдат входирани в ТР в град, който не ви е "удобен"?!
Можете да регистрирате фирмата си във всяко поделение на ТР на територията на РБ , независимо от това къде (на територията на РБ) ще е седалището й и адреса на управление.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот jorko_otvorko » 02 Юни 2010, 18:39

фирмата е малко по-специална и е задължително условие да се регистрира в провинцията
jorko_otvorko
Младши потребител

Мнениеот balachev » 02 Юни 2010, 18:45

Задърлжителното условие е в "провинцията" да и е седалището, а не документите да се пуснат в провинциален клон на ТР....
balachev
Младши потребител

Мнениеот jorko_otvorko » 02 Юни 2010, 19:07

и аз не знам , честно . Има ли някакъв начин да я регистрирам чрез пълномощно, без да ме оплете "човекът"
jorko_otvorko
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 02 Юни 2010, 19:26

Така. Ако във вашия град няма ТР, си намерете адвокат с ел.подпис, който да ви офрми и подаде документите. Явно искате седалището и евентуално адреса на управление да са в друг град. Можем само да гадаем какви взаимоотношения имате с въпросния човек, който искате да упълномощите. Споделете какъв ви е проблема, а не как да направите еди какво си...
nksuccess
Потребител

Мнениеот jorko_otvorko » 02 Юни 2010, 19:40

проблема ми е как да регистрирам фирма в провинцията , като предоставя пълномощно на друг човек , но с това пълномощно да може само и единствено да се регистрира фирма и нищо друго ... само регистрация
jorko_otvorko
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 02 Юни 2010, 20:32

Я уточнете - искате да регистрирате фирма или искате да го направите по точно определен (при това неподходящ) начин?
1. Не е необходимо някой да ходи в този град в който искате (предполагам) да е седалището на фирмата.
2. Няма никакъв проблем да дадете пълномощно на който и да е да подаде документите вместо вас.
3. Правилният начин е да намерите адвокат, който може да свърши всичко или поне друг, който се занимава с регистрации на фирми.

П.П. След това вече - като започне дейност фирмата, все пак ще трябва нещичко да се прави в този град...
SashkoS
Потребител

Мнениеот jiji2 » 02 Юни 2010, 21:10

Малко е неясно питането Ви, но въпреки това Ви препоръчвам да си подготвите документите за регистрация на фирмата сам или с помощта на адвокат, в града, в който сте си. Ако в този град имате Агенция по вписванията - Търговски регистър, няма пречки да си подадете документите и във вашия си град, независимо, че фирмата ще има адрес в друг град. Ако нямате АВ-ТР - тогава давате пълномощно на този човек (или на някой друг) с право само да подаде подготвените от вас документи в Търговския регистър, като съответно това ще наложи да сте заверил нотариално и Заявлението. Прочетете подробности в сайта на Търговския регистър.
jiji2
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 03 Юни 2010, 11:46

Ами направете му пълномощно на този човек, като се опомене,че правата му се простирата да ви представлява при регистрация на фирмата,подаване на заявление и евентоално вземане на актуалното състояние. В този случай най-лошото,което може да стане е въпросния човек, да не ви регистрира фирмата и да си вземе парите,които ще му дадете за запазване на име и държавна такса. А вие като го знаете какъв е,защото държите точно той да ви регистрира фирмата? Аз ако знам,че някой е клептоман,няма да му дам документи и пари,намерете си по-свестен представител....Само да не забравите,че заявление А4 също трябва да има нотариална заверка,след като ще действате с пълномощно.
paruchev_
Потребител

Назад към Търговско право