Здравейте!
Въпросът ми е свързан с откриването на ЕООД занимаващо се с посредническа дейност в сферата на транспорта и спедицията.
Трябва ли да съм регистрирана по ДДС в случай че чужда фирма фактурира на мен без ДДС, аз удържам комисионната си след което плащам на фирмата извършител на транспортната дейност? Проблема е че оборотът ще е над 50 хиляди но в същото време за мен ще са само комисионните.
Какъв би бил начина да се избегне ДДС? Чувала съм от доста места проблемите с бюрокрацията и забавянето във връщането на ДДС от страна на държавата.
Извинявам се за нивото на езика с който обяснявам идеята но не съм много навътре в българското законодателство, за това моля който е усведомен да ми даде съвет как точно е най-ефективно да функционира една такава фирма спрямо нашите закони.
Предварително много Ви благодаря!
- Дата и час: 05 Дек 2024, 06:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Посредническа дейност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Посредническа дейност
Първо, въпросът ви е за счетоводен форум - ползвайте odit.info.
На прима виста, като чета - ще трябва да сте регистрирани по ЗДДС минимум на две основания. Но трябва да се консултирате със счетоводител за по-сигурен отговор.
Има много начини да се избегне ДДС. Повечето са описани в последните глави на ЗДДС, а някои от тях и в НК.
На прима виста, като чета - ще трябва да сте регистрирани по ЗДДС минимум на две основания. Но трябва да се консултирате със счетоводител за по-сигурен отговор.
Има много начини да се избегне ДДС. Повечето са описани в последните глави на ЗДДС, а някои от тях и в НК.
- SashkoS
- Потребител
Re: Посредническа дейност
Врътката става с кадърен счетоводител. Пригответе си 500-1000 лв. на месец и желаещи се се намерят.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|