начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Предмет на дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предмет на дейност

Мнениеот Авторът на темата » 08 Юли 2004, 14:51

Ако в предмета на дейност на т-ц не е включено "и всички други дейности, незабранени от закона", както често правят, може ли той все пак да си извършва на воля всички други незабранени дейности, или е ограничен от предмета си на дейност?
Авторът на темата

Re: Предмет на дейност

Мнениеот bgjurist » 08 Юли 2004, 15:12

Според мен, е ограничен - трябвало е да се напише изрично, че ще може да извършва и "и всички други дейности, незабранени от закона".
bgjurist
Потребител

Мнениеот Gari » 08 Юли 2004, 16:09

да, освен ако съдат откаже да впише такъв предмет на дейност, както се случи с на мен с едно ООД, което регистрирах в ОС-Благоевград - оставиха ф.д. без движение с резолюция, че трябва да се заличи фразата "...и всички други дейности, незабранени от закон"!
Gari

Gari,

Мнениеот Авторът на темата » 08 Юли 2004, 17:48

Кое казваш, че е "да"? "Да, ограничен е" или "Да, може"?

За твоя случай, ако мога да предполагам, съдът е отказал да го впише така, защото е било дружество с предмет на дейност, която съгласно специални закони не може да се съчетава с други дейности. Например лечебно заведение. това не е общият случай, за който аз питам.
Или не познах?
Авторът на темата

Re: Gari,

Мнениеот донна2 » 08 Юли 2004, 17:50

а по мое мнение може да извършва и други дейности които не са вписани в предмета на дейност стига за тях да не се изисква примерно лиценз , не можеш да ограничиш търговеца , няма и забрана в закона нито санкция изброяването на дейностите не може и не е възможно да бъде всеобхватно
донна2

Мнениеот jiji2 » 08 Юли 2004, 22:34

И аз смятам, че дори и да не е написано, може да извършва всякакви дейности. Посочването на предмета на дейност не е ограничително, но за дейносттите, изискващи специален регистрационен режим следва задължително да фигурират. Всички останали, дори и да не са вписани, могат да бъдат извършвани.
jiji2
Потребител

Назад към Търговско право