начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Помощ!!!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ!!!

Мнениеот Jipsy » 30 Юни 2004, 08:59

За задание за оценка са ми дали следният сценарий:
"Вие работите в консултантска фирма.Били сте на двуседмичен курс и след това се връщате,намирате следната бележка на бюрото си: "В твое отсъствие се обади г-н Савов-президент на СД "Савов и Сие" и попита дали си изготвила договора ,който си обещала за миналия четвъртък." Договорът е за покупката на четки за блажна боя от събирателно дружество на "Търговски услуги" веригата магазини "Домашен уют"Количеството е 200бр. седмично,а цената-1.10лв за 1 брой.Доставката е франко магазините"
Имам две задачи-да се изготви договор и да се напише в доклад необходимостта и значението на основните клаузи по договора.
Молбата ми е следната: да ми кажете дали става дума за договор за продажба,за покупко-продажба или договор за покупка. Договор за покупка не знам дали има-вие ми кажете,ако може. Също така не ми е ясно какво е франко магазините и клаузите в даден договор членове ли се явяват. Моля ви помогнете ми,защото нищо не разбирам,а трябва да го предам утре.
Jipsy

Re: Помощ!!!

Мнениеот cleo » 30 Юни 2004, 09:08

Jipsy kato ne znaesh ima li nqma li takiwa dogowri - na kakyw izpit se qwawash ima uchebnici p tyrgowsko i obligacionno prawo wzemi gi procheti
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот Jipsy » 30 Юни 2004, 09:26

DA,BE,TAKA SE 4ETE ZA 3 DENA...AKO MOJE6 MI POMOGNI,AKO NE,NE ME QDOSVAI-I BEZ TOVA SYM DOSTATY4NO PRITESNENA
Jipsy

Мнениеот lara » 30 Юни 2004, 23:42

Джипси, и аз ще те подразня. Що реши, че във форума ще ти решиме казуса и ..съответно проблема-не знам...?!
И що ще четеш САМО три дена-също е незнайно. Явно, горещо се надяваш тук да броди някой чел далеееч повече дни от теб, че и петилетка.....
Няма да ти отговоря по темата, а и да ти кажа ли още нещо.
НЕ смятам, че уважаващ себе си колега също ще седне да ти решава казусите, освен ако не е някой напорист второкурсник на попрището жизнено в началото и търси поле за бясна изява...
Ай чао....
lara
Младши потребител

Мнениеот анонимен » 01 Юли 2004, 09:56

Ще ти отговоря на двата въпроса, обаче ако не четеш и не мислиш, няма да се справиш с много-много въпроси в живота.
Отговори на въпросите: По т.1- Какъв е договора който трябва да напишеш? - Отговор: Договор- за покупко-продажба / прочети в ТЗ може и в ЗЗД /ако ти се чете/, договорът за покупко-продажба е двустранен договор, страните по него са: продавач и купувач, и т.н. /
По т.2: Какво означава " франко магазина"? - Отговор: Къде да бъде изпълнено задължението на продавача за предаване на вещите - предмет на договора за покупко-продажба /местоизпълнение на основно задължение на продавача.
Един съвет: Ако не можеш да се справиш с договора - обърни се към адвокат с молба да ти го изготви, като си заплатиш разбира се, което ще е по-малкото зло за теб, защото ако не направиш договора както трябва - може да има сериозни последици за фирмата Ви и за теб. Има много по-важни неща като особености в съдържанието на договора, които трябва да се включат.
анонимен

Мнениеот Gosho » 06 Юли 2004, 15:24

Jipsy - da ne bi da si se oburkala, i da si iskala da se pishesh Gypsy? :)) taka poveche bi ti podhojda :)))
ti jurist li si? izobshto imash li vishe obrazovanie? Koi li krugul idiot shte te vzeme na rabota. Predlagam ti purvo da se hvanesh da poprochetesh nqkoia druga kniga, da ponauchish nqkoi drug termin, puk posle givot i zdrave, kandidatstvai za rabota!!!
Ot kakvo si pritesnena - che ne znaesh "razlikata" megdu 'pokupka', 'prodagba' i 'pokupko-prodagba' li, i izobshto ima li razlika? Nikoga dosega ne bqh popadal na po zastrelqn vupros. Sorry che sum tolkova ehiden, no ne moga da se sturpq! Purvia ti vupros e na nivo 15 godishen uchenik! Koi universitet si zavurshila? Spodeli, mogem da napravim klasacia :)))
Gosho

Мнениеот protekta » 06 Юли 2004, 17:59

Не бъди толкова язвителен! И аз в началото реагирах така /почти/, но /справка в другите теми/ момичето каза, че е ученичка!...
protekta
Потребител

Мнениеот Gosho » 11 Юли 2004, 12:07

Извинявам се.
Всеки може да сгреши, особено, когато не му е предоставена пълната информация по случая. По принцип съм готов да помогна на хора, които имат нужда от помощ и са в правото си да я търсят.
Gosho

Мнениеот Гери » 11 Юли 2004, 13:28

Това си е работа за юрист, как ще пише ученичка такъв?
Гери

Назад към Търговско право