начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

отново за Запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отново за Запис на заповед

Мнениеот Каменаров » 18 Апр 2004, 23:29

В кой учебник мога да прочета по-подробно за записа на заповед.Не ми е много ясно за давностния срок за погасяване на иска срещу платеца.В ТЗ е 3 год. Чл.531(1),а по ЗЗД 5 год. по общата давност.За същата давност говорят и практикуващи адвокати,но не ми е ясно защо е така.
Също така,как става прехвърлянето на вземането на друг,трябва ли да се уведомява платеца и чрез нотариус ли да става?Какво се пише на гърба на ЗЗ?
Какво е вашето мнение?
Каменаров

Re: отново за Запис на заповед

Мнениеот donna2 » 18 Апр 2004, 23:42

http://www.bgbook.dir.bg/book.php3?ID=4797-литературата ще намериш тук
donna2
Потребител

Мнениеот gogo6 » 21 Апр 2004, 23:44

Trjabva da se uvedomi dlyjnika(dobre e notarialno) za prehvyrljaneteo na vzemaneto ot poematelja i na gyba da se otbeleji tova prehvyrljane.
gogo6

Мнениеот Yuliyan » 22 Апр 2004, 08:40

След изтичането на 3-годишния давностен срок от падежа по чл.531 от ТЗ започва да тече нов давностен срок по чл.534 от ТЗ за предявяване на друг иск.
Yuliyan

Мнениеот Koj40 » 26 Апр 2004, 23:28

Opitval li si se da spe4eli6 isk po 534 0t TZ?!
Koj40

Мнениеот Карскочев » 29 Апр 2004, 21:53

Наскоро моя адвокат извади изпълнителен лист по ЗЗ от преди близо пет години.Така че явно има някъкви адвокатски врътки,но не всички ги знаят.И от други съм чувал,че давността е 5 год.
Карскочев

Re: към Карскочев

Мнениеот ilieva.t » 02 Май 2004, 17:14

Как мога да се консултирам с колегата, вашият адвокат, имам подобен казус и трябва спешно да се направи нещо преди да е изтекъл срокът по ЗЗД.Ако може някой да каже коя давност действително се прилага и от кой момент спира да тече, от момента на завеждане на молбата в съда или от момента на образуване на изпълнително производство.
ilieva.t
Младши потребител

Назад към Търговско право