начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

младежка програма за заетост

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

младежка програма за заетост

Мнениеот asja » 26 Мар 2004, 16:55

Има ли колеги в Мин-ва и централни ведомства по тази програма и какви са отзивите?
asja

Re: младежка програма за заетост

Мнениеот deizi" » 26 Мар 2004, 21:03

imam poznati ne sa dovolni nikoi ni6to ne im pokazval samo go iurkali ia kafe da nosiat ia papka
deizi"

Мнениеот kandidat » 26 Мар 2004, 21:29

Az kandidatsvah po tazi programa-dobre ne se saglasih da rabotq po neq!
osven che te urkat samo da im varshish rabotata kato obsht rabotnik, no i nishto ne nauchavash! nikoi ne iska da se zanimava s teb! pone tuk e taka!
kandidat

Мнениеот IVK » 29 Мар 2004, 12:43

Работя по тази програма, но не в централно ведомство, а в малка община- общинска администрация. Моят съвет е ако ще се захваш за тази малка заплата и за 6 месеца /евентуално 9, ако ти удължат договора/ да е някъде където има по-голям шанс да попаднеш на колеги и наистина да научиш нещо, което ме съмнява да стане в министерство ако си без връзки, ако пък имаш такива няма да кандидатстваш по програмата. Бях избрана и в Регионалната дирекция на АДВ в родния ми град и предпочетох да пътувам всеки ден по 100км. до общината, в която съм в момента и не съжалявам-научава се много и колегите не са чак такива хиени като в големия град, т.е. за начало бива.
IVK

Мнениеот държавен служител » 29 Мар 2004, 13:55

Аз работя в централната администрация и ще ви кажа от моя гледна точка как стоят нещата. Пратиха ни две "девойки"-стажантки - една при нас и една в другата дирекция. Тази, която беше при нас си тръгна на втория или третия ден, защото не можела да работи с компютър по осем часа на ден, боляли я очите (бяхме и дали да чете делата, за да види с какво се занимаваме, обяснявахме и кои са основните закони с които се работи и т.н., но разбира се юридическа работа не може да мине без ползване на компютър - около 90% от работата е на компютър).
Другата стажантка отказва да върши такъв тип работа, с която се занимават колегите от другата дирекция - било и твърде сложно, но дори отказва да опита и само пише писма, което е малко (доста) встрани от юридическата работа.
Така че медалът винаги има две страни.
Колкото до заплатата - незнам колко е точно, но при всички положения е по-добре да се занимаваш с нещо по специалността и да трупаш опит докато си търсиш по-добра работа, отколкото да се "мотаеш", чакайки идеалната добре платена работа.
държавен служител

Мнениеот IVK » 29 Мар 2004, 14:16

Съгласна съм, че медала има две страни, въпрос на инициатива и личностни качества, всеки сам преценява какво иска и какво може да научи - не знам "колежките" какво са смятали, че ще работят, че са се разочаровали.
Колкото до заплащането и аз в началото бях съгласна и без пари да работя само да трупам опит и знания, защото университета ти дава само основата останалото е практика и много четене и самоусъвършенстване, но всеки има нужда от помощ.
Не всички стажантки са като тези "девойки", похвално е че сте се опитали да ги въведете в работата - продължавайте, все на някой ще помогнете.
IVK

Мнениеот elisaveta_ » 29 Мар 2004, 15:17

Zdraveite,
Az sum stajantka po tazi Programa - dovolna sum! Nau4ih mnogo,kolegite sa mili,otziv4ivi,golemi profesionali
elisaveta_

Назад към Трудово право