Моля всички които имат отношение по въпроса да ми помогнат!
Имам сключен трудов договор по чл.70 във връзка с чл. 67 ал.1, т.1 от КТ за срок от 6 месеца в полза на работодателя. След няколко седмици срокът изтича и аз НЕ желая да продължа работата си. Дължа ли предизвестие или самото изтичане на срока е достатъчно основание за прекратяването му?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ моля
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: помощ моля
Нищо не дължиш, изтичат 6те месеца, отиваш да си вземеш заплатата и им пожелаваш "приятна работа"! Все пак може да подметнеш на шефа си предватително за намерението ти.
- !
С изтичането на срока всяка от страните може да прекрати договора, без да е необходимо предизвестие. Уговорения в полза на работодателя срок за изпитване, означава, че той има правото да прекрати договора без предизвестие преди изтичането на уговорения срок.
- Мая
Извинявай, но след като ти отговорих се замислих и прочетох това-онова. Сгрешила съм - договора със срок за изпитване сам по себе си не е срочен договор. Той може да е и срочен, и безсрочен с уговорка за изпитване. Както и да е. Истината е, че уговорения срок за изпитване в полза на работодателя означава, че той може да прекрати трудовия договор докато трае срока за изпитване без предизвестие- както вече споменах. След изтичане срока на изпитване обаче работодателят следва да се съобразява с изискванията на КТ за прекратяване на трудово правоотношение. А ти трябва да се съобразяваш с тях от датата на сключване на договора. тоест - дължиш си 30 дневно предизвестие и не можеш да си тръгнеш ей така.
- Мая
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|