- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудов стаж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
трудов стаж
здравеите,
аз и моята прителка в момента сме заваршващти студенти,смятаме ноември месец да си подаваме документи за канада.проблема ни се састои в това че нямаме трудов стаж.имам близки коиот биха ни помогнали с намирането на документи за това че сме работили докато сме учили.вапросите ми към вас е:
какви документи трябва да намерим?
след като в момента ни осигурява даржавата,предполагаемия ни работодател,трябвало ли е да ни осигурява?ако да,възможно ли е сега да се осигурим със задна дата?
какво вие бихте ни посъветвали да направим?
аз и моята прителка в момента сме заваршващти студенти,смятаме ноември месец да си подаваме документи за канада.проблема ни се састои в това че нямаме трудов стаж.имам близки коиот биха ни помогнали с намирането на документи за това че сме работили докато сме учили.вапросите ми към вас е:
какви документи трябва да намерим?
след като в момента ни осигурява даржавата,предполагаемия ни работодател,трябвало ли е да ни осигурява?ако да,възможно ли е сега да се осигурим със задна дата?
какво вие бихте ни посъветвали да направим?
- илиян
Re: трудов стаж
Абе вие акъл имате ли ,смятятате ли че тук някой ще ви дава консултации с какви неистински документи да се снабдите ,я се засрамете !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- donna
- Старши потребител
да се опитваме да навредим на някой?да крадем?да убиваме?да вредим на балгария?да обиждаме някой?опитваме се да намерим своя пат в живота!
хора ако не можете да помогнете поне не вредете и обиждаите,стига с това озлобление!
ето ми маила : flufil@yahoo.com ,ако не искате тук да одговаряте пратете ни меил.
благодаря!
хора ако не можете да помогнете поне не вредете и обиждаите,стига с това озлобление!
ето ми маила : flufil@yahoo.com ,ако не искате тук да одговаряте пратете ни меил.
благодаря!
- илиян
Няма никакво озлобление. Просто тук сме юристи и наш законов и професинален дълг е да не даваме съвети и консултации относно незаконни действия. Защото съставянето на документ с невярно съдържание е престъпление, ако става въпрос за официален документ - дори самото му съставяне е престъпление, дори да не бъде използван. Затова Ви отговаряме по този начин - не е озлобление или обида
- alexander_tonev
:)което ти пречи да си добар човек ли?!ако доидех при теб на консултация,дали по сащия начин щеше да одговориш?!
по раката която поднася роза,винаги остава от аромата и!
по раката която поднася роза,винаги остава от аромата и!
- илиян
Красиво казано, Илияне! (казвам го без насмешка) Но, така или иначе, човек трябва да бъде добър без да нарушава закона. Според мен, не може да очаквате в такъв форум да Ви се помогне - не и за това, което искате. По-добре говорете с хората, които вече са Ви обещали помощ. Нашата работа е друга - да окзаваме правно съдействия и помощ за защита на ПРАВАТА И ЗАКОННИТЕ ИНТЕРЕСИ на гражданите. Относно незаконосъобразни действия не можем да Ви съветваме - въпросът е принципен, поне за мен. Затова бих Ви отговорил по същия начин, ако бяхте дошли на консултация. Не е там работата - за идването при мен. Идеята на този форум е наистина който има добра воля да помогне. Но просто Вашият случай е такъв - как да Ви посъветваме да фалшифицирате документи - макар да изглежда невинно и никой да не пострада... Наистина съжалявам, потърсете в друг форум...
- alexander_tonev
За да не си помислите, че се правя на интересен, ще Ви кажа, че напълно разбирам Вашето положение. Аз самият завърших наскоро и зная колко е трудно, мъчно и обидно положението на търсещия работа и сигурност млад човек. Много е трудно в България да се намери реализация - за всичко на човек му трябват връзки, познати, пари... А, естествено, младият човек няма нито връзки, нито пари. Първоначално започнах работа не по специалността, след това имах щастието да ме вземат в една кантора, където съм и досега. За мен е било чест да изпълнявам съвестно задълженията си към работодателя, а същевpеменно да се представям добре в университета. Завърших с отличие СУ. Няма да Ви обяснявам колко безсънни нощи съм стоял над учебниците, защото през другото време съм на работа и какви притеснения са били, че всички вече са минали материала два пъти, а аз тепърва търся откъде да чета. И как всички си учеха спокойно по лекциите, а аз се ровех из дебелите книги, защото нямах лекции... Това не го казвам от самосъжаление, напротив - смятам, че успях да натрупам много познания и много опит, макар и с цената на притеснения, умора и недоспиване. Но въпреки това, смятам, че човек трябва да живее честно. Римското право ни е завещало безценни сентенции, които съдържат мъдростта, отразена в правото на древните римляни. Една от тези сентенции са трите принципа на правото според древните римляни - Honeste vivere, neminem laedere, suum alicuique tribuere... Първото предписание означава "Живей честно". Това мога да Ви посъветвам, след като настоявате за помощ. Не действайте по нечестен начин. Най-малкото, може да стане така, че истината да се разкрие и тогава въобще няма да можете да отидете в Канада. Имиграционните власти там си вършат много съвестно работата и са много стриктни. Това важи и за САЩ. Не пробвайте с измама. Има много хора, специалисти, които също кандидатстват за работа там. Честно ли е да вадите фалшиви документи, за да минете преди тях?
- alexander_tonev
ima edin sait http://www.bgcanada.com ,tam ima razli4ni forumi po razli4ni temi ,koito sa svyrzani imenno s emigraciqta v Canada i iziskvaniqta za neq.Mislq,4e tam 6te namerite otgovori na va6ite vyprosi i na mnogo drugo,koito 6te vyzniknat po-natatyk.jelaq vi uspeh,nie sy6to mislim za tam,moje pyk nqkoi den da se sre6tnem.:)
Ai o6te ne6to-vseki petyk v edna sofiiska birariq se provejdat sre6ti na hora,koito sa v proces na emigraciq,tam se obsyjdat mnogo polezni ne6ta,ako imate vyzmojnost -posetete gi.
Ai o6te ne6to-vseki petyk v edna sofiiska birariq se provejdat sre6ti na hora,koito sa v proces na emigraciq,tam se obsyjdat mnogo polezni ne6ta,ako imate vyzmojnost -posetete gi.
- gogy
gogy,благодаря за помоща,регистриран съм във форума,но не мисля да се задоволявам само с тази информация,имам време и искам да имам основа за сравнение.за бирарията няма да стане,не сам от софия,но знае ли човек,света е малък:)успех с начинанието за канада!
alexander_tonev,става вапрос за допускане до разглеждане на документи,а не за стаж от 20г.бях ти задал един въпрос на които мисля не беше искрен,исками се да те попитам още нещо,ако искаш ми одговаряи:ти ако имаше семеиство,какво би направил(не казвам да крадеш и убиваш,визирам конкретната ситуация)?нали знаеш,прекаления светец и на господ не е драг!благодаря ти за одговорите и ти пожелавам много щастие!
alexander_tonev,става вапрос за допускане до разглеждане на документи,а не за стаж от 20г.бях ти задал един въпрос на които мисля не беше искрен,исками се да те попитам още нещо,ако искаш ми одговаряи:ти ако имаше семеиство,какво би направил(не казвам да крадеш и убиваш,визирам конкретната ситуация)?нали знаеш,прекаления светец и на господ не е драг!благодаря ти за одговорите и ти пожелавам много щастие!
- илиян
e на този въпрос ще ти отговоря аз , аз имам семейство и се справям колкото и тежко да е тука , факта ,че имаш семейство не те извинява да искаш консултация от този тип във форума , той не е създаден с тази цел ,ако си го разгледал следва ти ти е станало ясно
и за каква злоба говириш ,че не желаем да ти отговорим как и с какви неистински документи да се снабдиш ли , браво бе евалла айде иди и си търси отговора някъде другаде , а не тук
и за каква злоба говириш ,че не желаем да ти отговорим как и с какви неистински документи да се снабдиш ли , браво бе евалла айде иди и си търси отговора някъде другаде , а не тук
- донна2
Съжалявам, че мислите, че не съм искрен. Напротив, мисля, че Ви казах повече, отколкото имаше нужда, а то беше, за да ми повярвате... Нейсе! Желая Ви успех в начинанието /макар начинът да противоречи на вижданията ми/.
P.S. Неискрено Ви звучи в днешния свят на лъжа, пошлост и какво ли още не да иска човек да живее честно. Разбирам Ви.
P.S. Неискрено Ви звучи в днешния свят на лъжа, пошлост и какво ли още не да иска човек да живее честно. Разбирам Ви.
- alexander_tonev
донна2 ,чети вжсичко преди да се изказваш,получава се неподготвеност!за семеиството не беше,кой как се оправя тук,а за това би ли илзъгал със стажа.можеш да одговаряш само за себе си,кой ти дава право да говориш в множествено число?!донна2 всичко което пиша трябва да е еднопластово ли,мисля си че тук са интелигентни хора,имам предвид за злобата:изобщо не е ставало вапрос за помоща,който иска помага,който иска не,но не пречи!
с изрази и емоции: "Абе"(така може да се отнасяш само с твоето семеиство),'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'(проблем с нервите ли имаш),"ти "(няколко пъти,познаваме ли се?!),"бе"(няколко пъти,няма да коментирам вазпитанието,липсата на култура,човещина и интелект),мисля че ти не си за този форум,а не аз!
с изрази и емоции: "Абе"(така може да се отнасяш само с твоето семеиство),'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'(проблем с нервите ли имаш),"ти "(няколко пъти,познаваме ли се?!),"бе"(няколко пъти,няма да коментирам вазпитанието,липсата на култура,човещина и интелект),мисля че ти не си за този форум,а не аз!
- илиян
наистина се радвам че така мислиш,пожелавам ти много успехи и реализация,запази си принципите завинаги!
- илиян
Дано да ги запазя, въпреки, че всички ме убеждават, че нямало смисъл от тях. Аз обаче съм инат:))
Все едно, и аз Ви пожелавам успех. Но, наистина внимавайте с фалшивите документи, за да не стане по-лошо. Всяка държава си има административни закони, които важат и за чужденците. Разпоредбите за имиграцията са такива и, струва ми се, могат да последват сериозни санкции за Вас, ако се разкрие измама на имиграционните власти, за да се спечели облага - разрешение за работа или нещо подобно. Затова, бъдете предпазливи!
Все едно, и аз Ви пожелавам успех. Но, наистина внимавайте с фалшивите документи, за да не стане по-лошо. Всяка държава си има административни закони, които важат и за чужденците. Разпоредбите за имиграцията са такива и, струва ми се, могат да последват сериозни санкции за Вас, ако се разкрие измама на имиграционните власти, за да се спечели облага - разрешение за работа или нещо подобно. Затова, бъдете предпазливи!
- alexander_tonev
мисля че много ясно ти казах да се махаш от тук с въпроси от този род
за твое сведение господин невежа , всичките докумети свързани със стажа ти след като се преведат минават освен за апостил през министерството на правосъдието и на проверка и заверка през министерството на труда и там ще лъснеш
за твое сведение господин невежа , всичките докумети свързани със стажа ти след като се преведат минават освен за апостил през министерството на правосъдието и на проверка и заверка през министерството на труда и там ще лъснеш
- донна 2
благодаря за помоща,може и несъзнателно но пак ми даде някакви насоки!
пожелавам ти,щастие,да бъдеш по добра и да намериш мир със себе си!
пожелавам ти,щастие,да бъдеш по добра и да намериш мир със себе си!
- илиян
Драги Илиане,
Що се срамиш да се наречеш българин?!
MONTESKIO
Що се срамиш да се наречеш българин?!
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
да съм казъл подобно нещо?!какво според теб е да си българин,изчерпва ли се само с това да живееш в България,има ли общо със самосъзнание,гордост,родова принадлевност?
все едно да питаш някого,който е напуснал рония си дом;"ти не обичаш ли родителите си":)
все едно да питаш някого,който е напуснал рония си дом;"ти не обичаш ли родителите си":)
- илиян
С тези похвати просто тука не вървиш, а за там ама съвсем. И що не работихте като студенти наистина, ами сега търсите само стаж? Всеки работодател много лесно би разбрал доколко опита ви е реален или измислен. И кого смятате че заблуждавате в крайна сметка?
[%sig%]
[%sig%]
- деси
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|