начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Prekratiawane na trudov dogovor

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Prekratiawane na trudov dogovor

Мнениеот maia » 03 Сеп 2003, 13:40

Имам малка фирма - СД с един обект в сферата на услугите.На патент съм плащам 1800 лв.годишно.Чистата печалба ми е незначителна за отговорността която нося.Имам един работник, който не винаги е бил лоялен към фирмата/покрадва/.Освен това непрекъснато има претенции за по-висока заплата/получава 110 лв. и пълна осигуровка и заплашва със съд.Иска да му плащам нощен труд и да му заплащам отпуската.Аз нямам никаква възможност за това.Въпросът ми е има ли начин най-интелигентно законно да се освободя от него.
maia
Нов потребител

Re: Prekratiawane na trudov dogovor

Мнениеот monteskio » 03 Сеп 2003, 15:41

Драга Мая,
Горе-описаната от Вас фактическа обстановка е меко казано "неясна",поради което е необходимо да се уточнят следните неща:
1.Какъв е трудовият договор - срочен или безсрочен?
1.1. Основанието за сключване на трудовият договор
1.2 Дата
1.3 Място и условия на работа
1.4 Има ли уговорки относно прекратяването на трудовият договор
2.От колко време е работи при Вас това лице?
3.Ползвал ли е досега платен годишен отпуск и в какъв размер?
3.1 Изразено ли е в писмен аформа
4.Установено ли е от свидетели или от Вас извършеното деяние - кражба,или това са ваши предположения,догатки?
5.При сключване на трудовият договор представена ли е длъжностна характеристика на работника,която да е подписана от него?
6.Изготвен ли е правилник за вътрешния трудов ред и запознат ли е работника?

Ако желаете бързо и ефективно разрешаване на поставеният от Вас проблем,
МОЛЯ , да бъдете изчерпателна и прецизна в отговорите си и също така ,ако има нови обстоятелства ,Моля да ги съобщите
monteskio
Активен потребител

Мнениеот ТТТ » 03 Сеп 2003, 20:36

Драги ми Monteskio-за какви такива "екстри" говорите? Не разбрахте ли,че госпожата е от онзи тип работодатели,които яко си спестяват доста неща по отношение на работниците.Нали ако всичко около трудовия договор е перфектно - тя е ЗАДЪЛЖЕНА ДА ОТЧИТА извънредния труд,СЪОТВЕТНО ДА ГО ЗАПЛАЩА ИЛИ КОМПЕНСИРА,ДА ЗАПЛАЩА ГОДИШНИЯ ОТПУСК, ДА ЗАПЛАЩА ПРОЦЕНТ ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ и т.н. Това -"покрадва" и "непрекъснато има претенции "-ми звучи несереиозно.И като оправдание за това,че тя - притисната от финансова невъзможност /може би/ - не е изряден работодател -пък макар и на един човек.Нека г-жа /или г-ца MAIA/ си прецени приоритетите и тогава си струва сериозно да се дискутира проблема и.
ТТТ

Мнениеот Dima1 » 03 Сеп 2003, 22:07

Dragi mi Monteskio i TTT, vie kakvo po-to4no ikate da napravite - da diskutirame vaprosa, da priznasite prisadi sre6tu rabotodateli ili da demonstrirate kompetentnost?
Dima1

Мнениеот monteskio » 03 Сеп 2003, 23:36

Dostaty4no qsno sym izrazil namerenieto si - da dam syvet!
Az ne pravq razgrani4enie po- edin ili drug priznak!!!
Postaven li e vypros v sfera ,v koqto imam poznaniq -6te se postaraq da pomogna!!!!
Vie Dima1 ,ako obi4ate ne se zaqjdaite s Men i kolejkata TTT !!!
Imate li poznaniq -izpolzvaite gi- ako nqmata -zamyl4ete si ,za6tot po-takyv na4in izlagate kakto sebe si taka i nas!!!
monteskio
Активен потребител

Мнениеот ТТТ » 04 Сеп 2003, 06:30

В спора се ражда истината! Мисля,че и в поставените от мен по дискусионен начин въпроси има изказани истини за ситуацията.А най-добре ще е,ако самата питаща прецени дали по някакъв начин сме и били полезни и даде уточнения ако има още нещо неясно! /Благодаря,колега Monteskio!/
ТТТ

Назад към Трудово право