- Дата и час: 24 Ное 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ за полагане на извънреден труд
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Отказ за полагане на извънреден труд
Здравейте искам да откажа на работодателя да полагам извънреден труд може ли той да ме накаже дисциплинарно за това ако не важи нито една от хипотезите в КТ за полагане на извънреден труд. Във наредбата за работното време пише че мога като трябва да откажа мотивирано, но ако той реши че не е мотивирано и обоснованн отказа може да ме накаже или уволни. Та моля ви помогнете ми.
- abaibrother
- Нов потребител
Re: Отказ за полагане на извънреден труд
Бих ви опонирал, че срещу беззаконие не може да се браните със беззаконие т.е. отказа ви се предполага за законсъобразен ако е във предвидената писмена форма съгласно чл.148 от КТ и е регистриран във специално предназначена за това книга при работодателя според чл.17, ал.1 и 2 от НРВПО основанията са най често неспазване на КТ, КТД, или подзаконов акт . Ако реши да ви наказва дисциплинарно следва да го установи в нарочно за това производство или да го установи по съдебен ред без това да изключва оспорване законосъобразността на наложеното наказание по съдебен ред.
-
Pause - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|