начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отказ за полагане на извънреден труд

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за полагане на извънреден труд

Мнениеот abaibrother » 01 Окт 2016, 11:42

Здравейте искам да откажа на работодателя да полагам извънреден труд може ли той да ме накаже дисциплинарно за това ако не важи нито една от хипотезите в КТ за полагане на извънреден труд. Във наредбата за работното време пише че мога като трябва да откажа мотивирано, но ако той реши че не е мотивирано и обоснованн отказа може да ме накаже или уволни. Та моля ви помогнете ми.
abaibrother
Нов потребител

Re: Отказ за полагане на извънреден труд

Мнениеот Pause » 01 Окт 2016, 15:48

Бих ви опонирал, че срещу беззаконие не може да се браните със беззаконие т.е. отказа ви се предполага за законсъобразен ако е във предвидената писмена форма съгласно чл.148 от КТ и е регистриран във специално предназначена за това книга при работодателя според чл.17, ал.1 и 2 от НРВПО основанията са най често неспазване на КТ, КТД, или подзаконов акт . Ако реши да ви наказва дисциплинарно следва да го установи в нарочно за това производство или да го установи по съдебен ред без това да изключва оспорване законосъобразността на наложеното наказание по съдебен ред.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право