Какво се притеснявате? Срам Ви е от работата, която вършите? Отишли сте там да работите. Дали 8 часа, дали 10, дали 12 - няма значение. Работно време е! Работодателят Ви има право да стои при Вас и да Ви гледа и слуша през всичкото това време какво правите, какво и с кого говорите... Какво значение има, че няма да е на живо, а с камера + звук?
Не разбирам какво Ви притеснява!? Там сте за да работите и работодателят има право да контролира това. Както си иска!
В сградата, в която работя, на 5 от 7 места, където може да се намирам има видеозапис със звук. И какво? Нито веднъж не съм се съобразил с това, ... е, секс не съм правил на работното си място, но не знам да съм се ограничавал да не правя нещо друго. И телефоните ми, не само служебните се подслушват. И какво от това?
Да не говорим, че често, когато работя навън, ме снимат разни навлеци, и след това без мое знание и съгласие ме излъчват и ме публикуват в тъпите си издания, а дори не са ми работодатели! И?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 23:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Видеонаблюдение от работодател-законно ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Видеонаблюдение от работодател-законно ли е?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
soritsark написа:Здравейте,въпросът ми следния-има ли право работодател да монтира уеб камера на работното ми място?Трябва ли да подпиша декларация,че съм съгласна с това?А ако откажа да я подпиша?Има ли право да ме уволни?
Да, има такова право.
Друг е въпроса, че в страната, в която живея, всяка камера се регистрира допълнително към полицията или друга институция, ако собственика реши, че иска да се застрахова.
Там вече няма мърдане! не ти го пожелавам!
Напълно те разбирам - и аз реагирах така, когато за пръв път емигрирах преди 13 години и се сблъсках с въпроса за камерите ....
Оттогава доста си промених мнението...защото и аз съм си била работодател, и на други хора съм била работодател...та лееекичко .....се балансирах.....
Също е вярно, че се разработва и чипово управление на човешките ресурси - ти какво ще направиш, когато се гласува да се монтират чипове по главите и почнат да знаят всичко за живота ти - и личен живот няма и да имаш???
Има петиции в интернет - иди да се подпишеш...казвам това с живо съчувствие - много съм далече от подигравка....просто си наивна/ен....и нищо не знаеш за грубата материална теалност....
- aaaaly
- Младши потребител
ДЕКЛАРАЦИЯ
Аз долуподписаният/ната: …………………………………………………………….. ….…….……………………………………………………………………………………………….. с ЕГН: ………………………….., притежаващ/а лична карта номер:…………………………………. Издадена на: ………………………… от МВР …………………………., с постоянен адрес: …………………………………….. ……………………………………………………………………………………………………….....
ДЕКЛАРИРАМ , ЧЕ СЪМ СЪГЛАСЕН/СЪГЛАСНА ДА РАБОТЯ В СЛУЖЕБНИ ПОМЕЩЕНИЯ С ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ И ВИДЕОЗАПИС.
Гр. ........... Декларатор:
..........2015 ………………………………………………………………..
Аз долуподписаният/ната: …………………………………………………………….. ….…….……………………………………………………………………………………………….. с ЕГН: ………………………….., притежаващ/а лична карта номер:…………………………………. Издадена на: ………………………… от МВР …………………………., с постоянен адрес: …………………………………….. ……………………………………………………………………………………………………….....
ДЕКЛАРИРАМ , ЧЕ СЪМ СЪГЛАСЕН/СЪГЛАСНА ДА РАБОТЯ В СЛУЖЕБНИ ПОМЕЩЕНИЯ С ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ И ВИДЕОЗАПИС.
Гр. ........... Декларатор:
..........2015 ………………………………………………………………..
- ivtcho
- Нов потребител
Аз лично нямам нищо против поставянето на система за видеонаблюдение на работното място, стига това да ми бъде съобщено предварително, а не да бъда поставен пред свършен факт. Особено като се знае как се краде от служители в магазините и други обекти, където работата е свързана с пари - напълно разбирам работодателите
- steffo
- Нов потребител
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|