начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Otpusk za obu4enie

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Otpusk za obu4enie

Мнениеот marto » 22 Окт 2003, 09:44

Здравейте!
Бих искал да ви попитам ако уча вечерно имам ли право на ученически отпуск?
Аз съм говорил с шефа ми и той каза,че няма нищо против да уча,но УЧР ми заявиха-нямал съм право на ученическа отпуска-аз все пак съм редовно и за сесия ще ми се налага да излизам!
marto
Нов потребител

Re: Otpusk za obu4enie

Мнениеот gogo-1 » 22 Окт 2003, 16:23

Чл.169, ал.1 от КТ дава право на отпуск за задочно учащите, защото редовното обучение няма как да се съвместява със работния процес. А чл.169, ал.5 от КТ регламентира отпуска на вечерното обучение - имате право да напускате предприятието един час преди края на работното време в учебни дни.
gogo-1

Re: Otpusk za obu4enie

Мнениеот marto » 24 Окт 2003, 16:00

Blagodaria!
marto
Нов потребител

Назад към Трудово право