начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

трудов въпрос

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудов въпрос

Мнениеот мелиса » 21 Окт 2003, 22:05

ситуацията е следната: баща ми работи в бдж. всяка година им правят профилактични прегледи в друг град. тази година баща ми отиде на 25 септември и лекарите са му казали един от следващите четвъртъци да отиде още веднъж. не са посочили точно кой и баща ми е решил това да стане след 23 октомври /когато му предстои ТЕЛК/
баща ми е втора степен инвалид с право на работа. днес обаче прекия му началник му е казал че го отстранява от работа и то от 29 септември!!! като го пуска в отпуска със задна дата!!! и му дава срок до 6 ноември да отиде на този профилактичен преглед. това е .
имам няколко въпроса
1. възможно ли е да бъде в отпуска със задна дата като през това време всеки ден е ходил на раобота и се е разписвал в дневната книга??
2 може ли да бъде задължен от прекия си шеф да отиде в точно определен срок на този преглед?
3. баща ми не е подписвал молба за отпуска-твърде е възможно след 5-6 дена шефа му му каже че е дисциплинарно уволнен поради неявяване на работа??
4.къде да се обърна-към синдикатите,инспекцията по труда или към по-висшестоящия началник?
мелиса

Re: трудов въпрос

Мнениеот Sali » 22 Окт 2003, 09:51

Inspektsia po truda i advokat trudovo pravo+sindikati
Sali

Re: трудов въпрос

Мнениеот gogo-1 » 22 Окт 2003, 10:34

Не може да бъде в отпуск баща ви след като е ходил на работа и се е подписвал в присъствената книга. Още повече не е подавал молба за отпуска. Работодателя маже едностранно да реши да му даде отпуската само когато отпуската се отнася за минали години. Но в никакъв случай не може да бъде със задна дата.
gogo-1

Назад към Трудово право