Обръщам се към ВСИЧКИ, които по някакъв начин могат да ми помогнат.
Ето с няколко думи какво ме вълнува:
1) Как най-леко и безболезнено се регистрира еднолична фирма?
2) Има ли разлика м-у ЕФ (еднолична фирма) и ЕТ (едноличен търговец)?
3) Каква е разликата м-у ООД и ЕООД и всъщност какво представляват тези неща? Каква е ползата от ООД пред ЕФ?
4) Къде и как мога да се сдобия с "Държавен вестник" на ХАРТИЕН носител?
По-специфично ето как стоят нещата. Аз съм студент и след по-малко от година ще завърпа висшето си образование. Смятам да основа софтуерна фирма и да се намеся в пазара за програмни продукти в България. За целта обаче ми е необходима доста информация, а аз дори не знам какво трябва да знам, за да продължа напред.
Моля всички, които знаят как, нека помогнат. Няма значение дали ще пишете във форума, или по пощата, приемам всякаква помощ по всякакъв начин.
За да не стават недоразумения по въпросите, които зададох, считайте че правните познания, които имам се изчерпват с този пост. Отговорете ми възможно най-подробно и на възможно най-достъпен език, моля!
Предварително благодаря на всички, които ми помагат!
P.S. Ако някой го интересува кой съм аз, информация ще намери на:
http://ivandavidovcv.hit.bg/
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЕТ, ЕФ, ООД и ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЕТ, ЕФ, ООД и ЕООД
Това си е направо консултация, но хайде от мен да мине, че днес съм на кеф :)
1. Между ЕФ и ЕТ няма разлика, освен в годините, в началото след промените Едноличните търговци се наричаха ЕФ, сега са си ЕТ.
2. Разликата между ЕООД и ООД е в броя на лицата които притежават капитала при ЕООД ти си едноличен собственик на капитала, а при ООД сте две или повече лица;
3. Предимството на ЕООД респ. на ООД в сравнение с ЕТ е, че ЕТ е неограничено отговорен включително и с личното си имущество, докато при ЕООД респ. ООД отговорността е до размера на капитала. Неудобството е, че регистрацията на ЕООД е по-скъпа от тази на ЕТ, но пък си струва защото ще спиш спокойно.
4. Колкото до ДВ, на репчето на СГС има (ул.Алабин)
Минималният капитал при регистрация на ЕООД респ. ООД е 5000 лв., като към момента на регистрацията може да е само 3500 лв. Тук ще прочетете малко повече:
http://www.consult-bg.com/index.php?mod ... ff9762665b
Съвет, ползвайте адвокат, защото после главоболията ще ви струват доста повече.
1. Между ЕФ и ЕТ няма разлика, освен в годините, в началото след промените Едноличните търговци се наричаха ЕФ, сега са си ЕТ.
2. Разликата между ЕООД и ООД е в броя на лицата които притежават капитала при ЕООД ти си едноличен собственик на капитала, а при ООД сте две или повече лица;
3. Предимството на ЕООД респ. на ООД в сравнение с ЕТ е, че ЕТ е неограничено отговорен включително и с личното си имущество, докато при ЕООД респ. ООД отговорността е до размера на капитала. Неудобството е, че регистрацията на ЕООД е по-скъпа от тази на ЕТ, но пък си струва защото ще спиш спокойно.
4. Колкото до ДВ, на репчето на СГС има (ул.Алабин)
Минималният капитал при регистрация на ЕООД респ. ООД е 5000 лв., като към момента на регистрацията може да е само 3500 лв. Тук ще прочетете малко повече:
http://www.consult-bg.com/index.php?mod ... ff9762665b
Съвет, ползвайте адвокат, защото после главоболията ще ви струват доста повече.
- Гери
ало, пич, вземи си купи един учебник и си прочети нещата, ако искаш наистина да разбереш разликите. Трябва да имаш пред вид хем разходите по регистрация, хем данъчните специфики. но в един мейл или постинг е невъзможно да се дават съвети за бъдеща търговска дейност, посъветвай се лично или от финансов експерт или адвокат. Пак повтарям, данъчните условности са също от значение.
- божко
Освен че трябва да имаш добър адвокат, ще ти трябва и счетоводител. Именно той може да ти каже при конкретната дейност, евентуална годишна печалба и др.п. коя форма на търговско дружество ще е най-изгодна
- Тани
Регистрация на всички видове търговци!
Ако желаете обадете се и да поговорим за най-подходящата форма.
0887695928
Ако желаете обадете се и да поговорим за най-подходящата форма.
0887695928
- Йончев
Отново съм аз!
оставих телефон за връзка - ако искаш се обади, ще се срещнем и ще ти обясня на дълго и широко - предимствата и недостатъците на различните форми, процедурите, времето, което отнемат и таксите които се заплащат. Писането тук не е достатъчно
0887695928
оставих телефон за връзка - ако искаш се обади, ще се срещнем и ще ти обясня на дълго и широко - предимствата и недостатъците на различните форми, процедурите, времето, което отнемат и таксите които се заплащат. Писането тук не е достатъчно
0887695928
- Йончев
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|