начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

bezrabotitza?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

bezrabotitza?

Мнениеот ogi » 19 Мар 2004, 11:50

Zdraweyte!

Imam sledniyat wupros: - kogato se prekratyawa trudov dogovor po wzaimno suglasie i chowekut se zapishe sled towa w buroto po truda, kak shte stawa zdrawnoto mu osiguryawane - dali toy shte tryabwa da pravi osiguritelnite si vnoski ili buroto po truda?

Blagodarya predwaritelno!!!
ogi
Младши потребител

Re: bezrabotitza?

Мнениеот donna2 » 19 Мар 2004, 12:09

докато получава обещетения за безработица , вноските се поемат от бюджета ,след това ще си ги внася сам
donna2
Потребител

Мнениеот monteskio » 19 Мар 2004, 13:04

Точно така е както каза Донна.
Донна, отново ме изпревари))))
monteskio
Активен потребител

Мнениеот monteskio » 19 Мар 2004, 13:38

Трябва да знаете следното:
Безработните лица, чиито правоотношения са били прекратени по тяхно желание или с тяхно съгласие получават минималния размер на паричното обезщетение за безработица за срок 4 месеца.
Относно интересуващите ви здравни вноски чл.40 ал.1 т.8 ЗЗО гласи : за лицата, получаващи обезщетение за безработица-размерът на изплатеното обезщетение; вноските са за сметка на фонд "Безработица" и се внасят до 10-о число на месеца, следващ този, за който се отнасят.
monteskio
Активен потребител

Мнениеот ogi » 22 Мар 2004, 11:01

Blagodarya za tochnite otgovori!
Znachi fakticheski nyama da me osiguryawat zdrawno, zashtoto sum rabotil po trudow dogowor samo 4 meseca, a za da se poluchawa obezshtetenie, tryabwa da si rabotil 9. Az nyamam prawo na obezshtetenie...

A znaete li kakwi sa sankciite ot newnasyane na zdrawnite osigurovki? Lishawat te ot bezplatna zdrawna pomosht, no za kakuw period? I ako ne si plashtal zdrawni osigurrowki, tryabwa li da plashtash za minal period? Dokolkoto znam, sankciyata posledno beshe - lishawane ot zdrawna pomosht za srok ot edna godina, no kakwo stawa sled towa - tryabwa li otnowo da plashtash za minal period ili ne?
ogi
Младши потребител

Назад към Трудово право