начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Луди стават административни ръководители

Дискусии на тема съдебната власт в България

Луди стават административни ръководители

Мнениеот някой си магистрат » 21 Дек 2005, 17:46

Щом този форум се чете от членове на ВСС, някой от тях би ли бил така любезен да ми обясни по какви критерии се назначават ръководителите на органите в системата на съдебната власт? Тъй като някои от тях имат очевидни психически проблеми, защо няма изискване преди назначението си, бъдещият административен ръководител да минава през психо тест?
Благодаря предварително!
някой си магистрат

Re: [size=18]Луди стават административни ръководители[/size]

Мнениеот случаен » 21 Дек 2005, 17:50

някой си магистрат написа:Щом този форум се чете от членове на ВСС, някой от тях би ли бил така любезен да ми обясни по какви критерии се назначават ръководителите на органите в системата на съдебната власт? Тъй като някои от тях имат очевидни психически проблеми, защо няма изискване преди назначението си, бъдещият административен ръководител да минава през психо тест?
Благодаря предварително!

Зако само административните ръководители?! ВСИЧКИ магистрати трябва да минават през психологическо изследване!
случаен

Re: [size=18]Луди стават административни ръководители[/size]

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 18:03

случаен написа:
някой си магистрат написа:Щом този форум се чете от членове на ВСС, някой от тях би ли бил така любезен да ми обясни по какви критерии се назначават ръководителите на органите в системата на съдебната власт? Тъй като някои от тях имат очевидни психически проблеми, защо няма изискване преди назначението си, бъдещият административен ръководител да минава през психо тест?
Благодаря предварително!

Зако само административните ръководители?! ВСИЧКИ магистрати трябва да минават през психологическо изследване!

Да, така е.Но за началниците е особено важно! Защото към настоящия момент познавам хора, които заемат ръководни длъжности, но наистина не са добре с акъла.Лошото е, че всички го виждат, но понеже е "Господин шеф", никой нищо не може да му каже! А тези които са го назначили, на дали им пука - да се мъчат и страдат подчинените му! :evil:
Гост

Мнениеот Гост » 22 Дек 2005, 09:17

административните ръководители се назначават, за да са удобни, да носят пари нагоре по делата, което за шефовете им е едно допълнително перо, да слушат и да няма проблеми.От своя страна, те пък си назначават безлични човечета да им пишат решения по поръчка, да не мислят много-много, че току виж, някой ги забележи .
Вижте каква апатична и вяла конференция се проведе. Нямам илюзии, не вярвам на никого. Не бих се помолила на моя шеф нито за атестация, нито за предложение. Има Видовден.
Гост

Мнениеот песимист » 22 Дек 2005, 15:47

Anonymous написа:административните ръководители се назначават, за да са удобни, да носят пари нагоре по делата, което за шефовете им е едно допълнително перо, да слушат и да няма проблеми.От своя страна, те пък си назначават безлични човечета да им пишат решения по поръчка, да не мислят много-много, че току виж, някой ги забележи .
Вижте каква апатична и вяла конференция се проведе. Нямам илюзии, не вярвам на никого. Не бих се помолила на моя шеф нито за атестация, нито за предложение. Има Видовден.

Кога ли ще дойде този Видовден, колега? Такива като тях нямат нито срам, нито морал! Ядат, пият, крадат и на всичко отгоре това не им стига, ами и понеже са параноидни, мислят, че и другите правят като тях! За това ни гонят като империалисти и търсят под вола теле.И като няма за какво да се хванат, в безсилието си започват да плюят по нас.Ред трябва издрав разум при избор на шефове!!! Ама няма кой да го чуе простосмъртния магистрат, защото не е нито син, нито червен, нито пък жълт.А за съжаление, началниците ни никак не са деполитизирани :(
песимист

До всички по нормални от мен следователи - ЗАПОВЕД

Мнениеот Луд Директор » 22 Дек 2005, 16:11

Относно: Спазване на работното време
На основание чл.123 ал.4 т.3 и т.4 от ЗСВ и чл.156 ал.3 от КТ ЗАПОВЯДВАМ:
Стриктно да се спазва работното време в ОСС- / не се чете /, което е с продължителност 8 часа, с начало преди обяд 08.00 ч до 12.00 ч; с обедна почивка от 12.00ч до 13.00ч и след обяд от 13.00ч до 17.00ч.Определеното работно време се отнася за всички следователи и служители от ОСС - / не се чете / в три града - б.р.- има се предвит и ТО .Изпълнението на служебните задължения от следователите и служителите се изпълнява в работните помещения в съответната сграда - в съответния град.Напускането на сградата в работно време става след разрешение за следователите и служителите от Директора на ОСС. Напускане на сградата е и отиването до съответния Районен съд ири Районна прокуратура или Окръжен съд и Окръжна прокуратура, както и посещение на съответното хигиенно - санитарно помещение / б.р. - разбирайте тоалетна :lol: / , като това става също след съответно разрешение от Административния ръководител или негов заместник. :!:
ЗАБРАНЯВАМ напускането на работните помещения без съответното разрешеие в гореизброените случаи, освен при извършване на процесуални следствени действия от следователи и служители / :shock: / :!:
Най - стриктно ще се контролира спазването на работното време, включително и чрез внезапни проверки. :!:
Луд Директор

Re: До всички по нормални от мен следователи - ЗАПОВЕД

Мнениеот Гост » 22 Дек 2005, 17:42

Луд Директор написа:Относно: Спазване на работното време
На основание чл.123 ал.4 т.3 и т.4 от ЗСВ и чл.156 ал.3 от КТ ЗАПОВЯДВАМ:
Стриктно да се спазва работното време в ОСС- / не се чете /, което е с продължителност 8 часа, с начало преди обяд 08.00 ч до 12.00 ч; с обедна почивка от 12.00ч до 13.00ч и след обяд от 13.00ч до 17.00ч.Определеното работно време се отнася за всички следователи и служители от ОСС - / не се чете / в три града - б.р.- има се предвит и ТО .Изпълнението на служебните задължения от следователите и служителите се изпълнява в работните помещения в съответната сграда - в съответния град.Напускането на сградата в работно време става след разрешение за следователите и служителите от Директора на ОСС. Напускане на сградата е и отиването до съответния Районен съд ири Районна прокуратура или Окръжен съд и Окръжна прокуратура, както и посещение на съответното хигиенно - санитарно помещение / б.р. - разбирайте тоалетна :lol: / , като това става също след съответно разрешение от Административния ръководител или негов заместник. :!:
ЗАБРАНЯВАМ напускането на работните помещения без съответното разрешеие в гореизброените случаи, освен при извършване на процесуални следствени действия от следователи и служители / :shock: / :!:
Най - стриктно ще се контролира спазването на работното време, включително и чрез внезапни проверки. :!:

Къв си ти, бе? Да не са те пуснали от затвора преди да те направят директор?!? :twisted: Колко задници целуна и облиза преди да се облажиш с шефския стол, ненормалник?
Гост

Мнениеот Гост » 27 Дек 2005, 15:06

КВО ТИ ПУКА НАЛИ НЯМАШ БРАДАВИЦИ ПО РОЖДЕНИЕ,ОСТАВИ ДА СИ ГИ ЛЕКУВАТ!!!
Гост

Мнениеот Гост » 27 Дек 2005, 15:10

КВА /КАВ СИ ТИ БЕ НАЛИ НЯМАОШ БРАДАВИЦИ ПО РОЖДЕНИЕ ПИТАШ ЛИ МЕ МЕНЕ
Гост

Мнениеот Песимист » 27 Дек 2005, 18:45

Anonymous написа:КВА /КАВ СИ ТИ БЕ НАЛИ НЯМАОШ БРАДАВИЦИ ПО РОЖДЕНИЕ ПИТАШ ЛИ МЕ МЕНЕ

Aбе моя шеф, брадавици няма, ама здраво бута маслото! Кой го е назначил незнам, ама ако критериите за назначение на административни ръководители са такива, че всички луди да стават началници, опазил Господ съдебната система в България :(
Песимист

Мнениеот edin pod4inen » 27 Дек 2005, 19:13

Ne samo 4e ima ludi, ami ima i al4ni administrativni rakovoditeli. Na6iat otne 13 - tata zaplata na edna 4ast ot nas i s parite plati pieneto i qdeneto za kolednia kupon na 4ast ot slujitelite si :evil: Kolko e 6tedar, nali? Vsi4ko v imeto na korema :twisted: ! Da e sit tarbuhat, pak pod4inenite - ku4eta gi qli!I remont4e vka6ti si napravihme sas slujebni pari pokrai remonta na slujebnata sgrada...Ni6to 4e mnogo ot kolegite sa palni sas zaemi i hranqt deca! Halal da vi e i 15 - tata mi zaplata gospodin 6ef! :lol: Kato si nqmate mozak, pone malko parici da si imate! Nali horata sa kazali - na edni Gospod dal, na drugi vzel :wink: Dobre 4e pove4eto ot pod4inenite vi pone mozak si imame, za razlika ot vas :D
edin pod4inen

Мнениеот Съдията Дред » 27 Дек 2005, 22:54

Абе колеги, Вие май само се оплаквате, в този форум, ама пред шефовете ни дума, ни стон.
Тука при нас тия дето се опълчихме ядохме здраво хурката. Колегата го уволниха дисцплинарно, а мене пък забравиха да ме предложат за районен съдия има стана една година. Да, ама малко хора писаха за туй във ВСС.
13 заплата викате, ами мене вече ме лишиха от 11 без мое желание, ама кво да се прави, няма се оплакваме, а ще се бориме. Щото кадърните хора са най-опасни,защото не са манипулируеми.
Тук е мястото да поздравя колегите от софийските съдилища, които се подписаха срещу кадровата политика по казуиса "Воденичаров.
А за националната конференция какво, точно се казаха нещата както са и дори Съюза излезе със становище. То май в УС няма нито един шеф, ама се мъчат хората да направят нещо.
Накрая един призив-недейте си плюйте само по форумите, ами се борете, защото ако детето не заплаче, никой няма да го повие
Съдията Дред

Мнениеот магистрат » 28 Дек 2005, 00:58

Съдията Дред написа:Абе колеги, Вие май само се оплаквате, в този форум, ама пред шефовете ни дума, ни стон.
Тука при нас тия дето се опълчихме ядохме здраво хурката. Колегата го уволниха дисцплинарно, а мене пък забравиха да ме предложат за районен съдия има стана една година. Да, ама малко хора писаха за туй във ВСС.
13 заплата викате, ами мене вече ме лишиха от 11 без мое желание, ама кво да се прави, няма се оплакваме, а ще се бориме. Щото кадърните хора са най-опасни,защото не са манипулируеми.
Тук е мястото да поздравя колегите от софийските съдилища, които се подписаха срещу кадровата политика по казуиса "Воденичаров.
А за националната конференция какво, точно се казаха нещата както са и дори Съюза излезе със становище. То май в УС няма нито един шеф, ама се мъчат хората да направят нещо.
Накрая един призив-недейте си плюйте само по форумите, ами се борете, защото ако детето не заплаче, никой няма да го повие

Съгласна съм с Вас напълно,колега Дред.Но ми кажете как да се боря? И срещу кого да се боря??? За краткото време през което съм работила в съдебната система, ми се изясни, че кадърните хора са най - опасни и най - мразени.Но Вие поне сте успял да отидете на конференция, а нас и по конференции не ни изпращат и за тях разбираме, когато вече са приключили или просто не сме включени в списъка с пътуващите.Страх ги е, освен че сме кадърни, за това, че сме и контактни - имаме дар слово, че ще завържем някой друг контакт с колеги, че ще ги засенчим! Държим всяко писмо, което изпращаме да излиза с подпис и печат на Негово величество, тъй като останалите сме "неграмотни", пък и нали трябва да се тупаме по гърдите че сме "ШЕФ" и всички да го видят! То като не можем да блеснем по друг начин, поне да ни видят подписа! :twisted: А иначе блестим с хиляди други проблясъци: :idea: ходим пияни заляни на работа / доколкото изобщо ходим /, караме служебните автомобили на поразия, / но не ги предоставяме на колеги, когато имат нужда от тях/, крещим като обезумели по подчинените / щото те естествено нямат респект от психопати /, та дори и на някои от тях посягаме физически....Само че пострадалите си траят, сигурно щото ги е било страх да не ги обвинят в уронване престижа на съдебната власт по някакъв начин.А тези, които наистина го уронват - се фукат с магистратското си положение / по - конкретно с шефското / и хич не им дреме нито за уронване, нито за безкрайно наглото им поведение.Нали имат ВЛАСТ?! Толкова са комплексирани и безсилни, че са тъпи, за това и методите им на обичайна работа са горепосочените! / Без да изброявам куп дребни ежедневни мизерии /
Доста се отплеснах в плюене! Трябва да се действа радикално,но проблемът е, че сме единици тези, които бихме действали, а една птичка пролет не прави :x
магистрат

Мнениеот съдията Дред » 28 Дек 2005, 10:37

Ще се опитам да Ви отговоря колега.
Първо на конференцията отидох като бивш съдия и член на съюза, тъй като към настоящия момент нямам качеството на такъв, поради преценка на моя административен ръководител, въпреки положителна атестация и всички необходими по закона предпоставки.
Ами как ще сезирата ВСС колега и там няма да сте анонимен, а ще си сложите подписа. Ще се опитате да говорите с други колеги, ще си съберете препоръки, факти и доказателства.
Знаете ли мене на приказка всички ме подкрепят, но е много тежко да излезеш наяве колега, защото заплатката, тихата служба, ползите от тогата, уважението в обществото не са за изпускане.
Малцина са "черните овци" вярвайте ми. Доколкото разбирам сте съдия, незнам в кой съдебен район сте, но има читави хора, които са готови да ви изслушат, колкото и малко да са те.
А туй е истината кадърните хора не ги е страх, те не се поддават на натиск, не пишат решения по поръчка и засенчват всички посредствени. Затова те са неудобни и се прави всичко възможно, за да им се пречи и в крайна сметка да ги разкарат.
Пак ви давам примера на софийските колеги, които в резултат на протеста им се спряха назнаенията в софийските съдилища.
В живота и в тази система разбрах, че ако някога й се опълчиш имаш огромни неприятностио, но вярвайте ми постигаш тържество над собствената си съвест и разбирашп, че ти не си част от тази от"лошата" система. Аз съм убеден, че в който и съд да сте има някой читав колега, говорете с него, свържете се с професионалната организация, тъй като за мене тя има един качествен ръководител и УС и опитайте да се свържете със себеподобнии колеги.
Но запомнете за кадърния юрист не е толкова трагично ако не носи тогата, тъй като той може да оцелее и на свободния пазар, но си запазва съвестта, самоуважението , както и уважението на всички достойни хора.
А ако имате желание судоволствие ще се се свържа с вас, за да можем да поговорим не само в рамките на нет пространството.
Желая ви успех колега.
съдията Дред

Мнениеот съдията Дред » 28 Дек 2005, 10:37

Ще се опитам да Ви отговоря колега.
Първо на конференцията отидох като бивш съдия и член на съюза, тъй като към настоящия момент нямам качеството на такъв, поради преценка на моя административен ръководител, въпреки положителна атестация и всички необходими по закона предпоставки.
Ами как ще сезирата ВСС колега и там няма да сте анонимен, а ще си сложите подписа. Ще се опитате да говорите с други колеги, ще си съберете препоръки, факти и доказателства.
Знаете ли мене на приказка всички ме подкрепят, но е много тежко да излезеш наяве колега, защото заплатката, тихата служба, ползите от тогата, уважението в обществото не са за изпускане.
Малцина са "черните овци" вярвайте ми. Доколкото разбирам сте съдия, незнам в кой съдебен район сте, но има читави хора, които са готови да ви изслушат, колкото и малко да са те.
А туй е истината кадърните хора не ги е страх, те не се поддават на натиск, не пишат решения по поръчка и засенчват всички посредствени. Затова те са неудобни и се прави всичко възможно, за да им се пречи и в крайна сметка да ги разкарат.
Пак ви давам примера на софийските колеги, които в резултат на протеста им се спряха назнаенията в софийските съдилища.
В живота и в тази система разбрах, че ако някога й се опълчиш имаш огромни неприятностио, но вярвайте ми постигаш тържество над собствената си съвест и разбирашп, че ти не си част от тази от"лошата" система. Аз съм убеден, че в който и съд да сте има някой читав колега, говорете с него, свържете се с професионалната организация, тъй като за мене тя има един качествен ръководител и УС и опитайте да се свържете със себеподобнии колеги.
Но запомнете за кадърния юрист не е толкова трагично ако не носи тогата, тъй като той може да оцелее и на свободния пазар, но си запазва съвестта, самоуважението , както и уважението на всички достойни хора.
А ако имате желание судоволствие ще се се свържа с вас, за да можем да поговорим не само в рамките на нет пространството.
Желая ви успех колега.
съдията Дред

Мнениеот Председател » 28 Дек 2005, 17:13

В началото на година влиза един такъв наперен 'борец' при мен (приказвал разни работи за мен и колежка - корумпиран съм бил, пияница съм бил, кур.в.ар съм бил и нищо не съм разбирал от право). Викам "к'во си говорил ти, бе?" Мълчи. "Такъв ли съм ..." Мълчи! Шамара, шамар, взе да бяга ... ритник, шамар ... :) Потече му кръв от носа на клюкара ... Викам: "айде бегай и да не съм чул повече такива работи" Той вика: "Нема, г-н Председател. Искали са да ме дискредитират пред Вас. Как ще говоря такива работи" и се извинява. Излиза и една колежка го видяла окървавен, раздърпан и го пита: "Какво се е случило?" Той казал: "Нищо! Бихме се с Председателя" :) :) :) Умрях от смях като го чух това! Сега е мой човек ... и много кротък. Такива борци сте и вие!
Председател

Мнениеот kontrol » 28 Дек 2005, 18:24

Уважаеми г-н Председател,
Предполагайки, че сте юрист, Ви моля, да квалифицирате извършеното от Вас деяние!
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 18:26

На мен ми изглежда, че Председателят го счита за дружеско потупване по рамото :lol:
Гост

Мнениеот Председател » 28 Дек 2005, 18:43

kontrol написа:Уважаеми г-н Председател,
Предполагайки, че сте юрист, Ви моля, да квалифицирате извършеното от Вас деяние!

Човекът го е квалифицирал: бил се е с председателя :lol: Айде и умната, за да се не биете и вие с председателя :) и да се разстройваме, начи!
Живи и здрави, и да слушате председателите!
Председател

Мнениеот gega » 29 Дек 2005, 18:49

Тъй вярно, другарю Председател! Ще слушкаме! Е, кога не сме Ви слушкали! Нали трябва хора да станем, биячи, като Вас! Смешно и тъжно, но такива изпълнения можете само да ги предавате на хора, които ЗАВИСЯТ от Вас! Е, какво - стреснахте ме! Сигурно и в залите ви се иска да "цапардосате" адвокатите! И съм убеден, че го правите - само че със "съдебните" си актове! Разбрахме, че сте "бияч", но не дали сте "честен частник"! Но защо да задавам риторични въпроси:)))))) Ако наистина сте Председател - много смях пада във Вашия феод! Като главният клоун сте Вие!:))))))))))) Но най-смешното е, че сте се включили във форума, за да се изс.... на метеното! И ние го можем, г-н Председателю, но го правим в тоалетните, някак си е по-чистоплътно!:)))))))))))))))))))
gega
Потребител

Следваща

Назад към Съдебна власт