начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СЪД ЗА МАЛКИ ГРАЖДАНСКИ СПОРОВЕ

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот diaida » 10 Авг 2008, 23:06

papacochev написа:Благодаря! А на тази или този който говори за Георги Димитров му казвам да си обструктира смеха там където слънцето няма да го види.

Папакочев, в XXI век адвокатската услуга не е лукс, не струва милиони и е достъпна за всеки средностатистически гражданин. А за социално слаби има специална безплатна правна помощ. Възползвайте се от безплатна консултация, обръщайки се към съответните за целта органи към Съда, който търсите предполагам също има такава.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот papacochev » 10 Авг 2008, 23:14

Мижитурки като теб, които нищо конструктивно не казват са често срещано явление за съжаление. А що се касае до лукса и милионите, явно са далечен блян за теб:))) Има позиции в тоя живот мойто момче.
papacochev
Младши потребител

Мнениеот diaida » 10 Авг 2008, 23:15

papacochev написа:А бихте ли ми казали мога ли сам да подам съдебен иск, без да ползвам адвокат? Мога да си напиша иска, мога и да го падм в деловодството на районен съд. Напишете ми къде мога да намеря разяснения по тази процедура.

Аз сега ще се регистрирам в сайта на ДАНОН и ще ги питам, мога ли да не си купувам млякото и продуктите им, а да ми дадат подробните рецепти да си ги произвеждам сама, но по тяхната технология ...
или смятате хората в този форум за наивници, или сте прекалено нагъл ?!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 10 Авг 2008, 23:20

papacochev написа:Мижитурки като теб, които нищо конструктивно не казват са често срещано явление за съжаление. А що се касае до лукса и милионите, явно са далечен блян за теб:))) Има позиции в тоя живот мойто момче.

Пише се моето, а не мойто, и не тоя, а този но неграмотността ти не ме учудва! Вече мога да предположа как са натрупали милионите ти (явно с услуги и консултации и др. неща на аванта). Мижитурка си ти ! Пичовете, като мен си плащат и могат да си го позволят.
А, що се касае до лукса, мога да ти кажа, че целия твой живот е един мой уикенд!
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот portokal » 11 Авг 2008, 11:31

Брях, чак сега научих, че ние, дето пишем "мойто" и "тоя", сме неграмотни. 8) :D :lol:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот papacochev » 11 Авг 2008, 12:36

diaida, попитах къде мога да прочета процедурата, а не да ми се обясни самата процедура. Примера ти с данон е доста неадекватен. Що се касае до правописа, форумите не са място за демонстрация на правопис и правоговор, а форма на взаимопомощ. Определението за теб може да бъде само едно-НЕУДОВЛЕТВОРЕНА СИ.
papacochev
Младши потребител

Мнениеот papacochev » 11 Авг 2008, 13:44

въпроса ми беше за процедура за подаване на съдебен иск, а не за съда за малки граждански спорове. Но ти не си чел съсредоточено явно. що се отнася до нападките, моля те да прочетеш този път внимателно кой започва с тях. Благодаря за информацията.
papacochev
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 11 Авг 2008, 16:20

papacochev написа:А бихте ли ми казали мога ли сам да подам съдебен иск, без да ползвам адвокат? Мога да си напиша иска, мога и да го падм в деловодството на районен съд. Напишете ми къде мога да намеря разяснения по тази процедура.

По принцип можете! Но колегите са прави - ако сте авантюрист действайте сам! ПРЕЖИВЯВАНЕТО Е ГАРАНТИРАНО - АДРЕНАЛИННА ИНЖЕКЦИЯ С ВСЯКА СЕКУНДА ЗАНИМАНИЕ С ДЕЛОТО ;)
За разясненията по процедурата къде ги пише - ами пише я цялата процедура от А до Я в ГПК (граждански процесуален кодекс) - по-горе дори са Ви дали линк!

Успех!

П.П.: И колеги, не лъжете човека, че няма да се справи сам - сега нали съдът "напътва" страните :twisted: (кикики)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот diaida » 11 Авг 2008, 18:00

И аз не смятам да продължа с г-на Папакочев! Каквото имах го казах и сега вече съм УДОВЛЕТВОРЕНА! :wink:
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот papacochev » 11 Авг 2008, 19:07

inspectora, благодаря Ви. Последен въпрос: Имам спомен, че през август съдилищата са във ваканция. Още ли е така и кога е първия ден, в който мога да подам иска? Става въпрос за София-в районен съд София ли да го подам като първа инстанция? А като спечеля делото ще Ви поканя да пием по едно:))) Въпрос на принципи е.
papacochev
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Авг 2008, 23:17

papacochev написа:inspectora, благодаря Ви. Последен въпрос: Имам спомен, че през август съдилищата са във ваканция. Още ли е така и кога е първия ден, в който мога да подам иска? Става въпрос за София-в районен съд София ли да го подам като първа инстанция? А като спечеля делото ще Ви поканя да пием по едно:))) Въпрос на принципи е.

Не съм Инспектора/ пък и не пия/ , но уважаемият съд не е залостил кепенците- приема искови молби и всичко останало без почивка/ е, може пък и да почиват по икиндия време, но е само за час/- та ще ви входират иска, какъвто и да е по всяко време от седмицата- без уикендите!
СРС... успех с адреналиновите инжекции...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот papacochev » 12 Авг 2008, 01:51

Благодарско poli_g.
Апропо може ли един въпрос? Ако реша да заявя служебен адвокат, мога ли да разчитам на що годе някаква компетентност и разбира се съпричастност?
papacochev
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Авг 2008, 02:01

papacochev написа:Благодарско poli_g.
Апропо може ли един въпрос? Ако реша да заявя служебен адвокат, мога ли да разчитам на що годе някаква компетентност и разбира се съпричастност?

Дали колегите- служебно назначени адвокати, са компетентни ли питате?- не мога да отговарям за всички, обяснимо е по обективни причини- нямам възможност да познавам толкова адвокати! По принцип- Да, но всичко, като правило, си има изключения...
За правната помощ- ако се разпознаете измежду изброените- имате право на такава...
Чл. 23. (1) Системата за правна помощ по чл. 21, т. 3 обхваща случаите, при които по силата на закон задължително се предвижда адвокатска защита или представителство.

(2) Системата за правна помощ обхваща и случаите, когато заподозреният, обвиняемият, уличеният, подсъдимият или страната по наказателно, гражданско или административно дело не разполага със средства за заплащане на адвокат, желае да има такъв и интересите на правосъдието изискват това.

(3) По наказателни дела преценката, че заподозреният, обвиняемият, уличеният или подсъдимият няма средства за заплащане на адвокатско възнаграждение, се извършва от органа, който ръководи процесуалните действия, въз основа на установеното имуществено състояние на лицето по конкретното дело.

(4) По граждански и административни дела правна помощ се предоставя в случаите, когато въз основа на представени доказателства от съответните компетентни органи съдът прецени, че страната няма средства за заплащане на адвокатско възнаграждение. Преценката си за това съдът формира, като вземе предвид:

1. доходите на лицето или семейството;

2. имущественото състояние, удостоверено с декларация;

3. семейното положение;

4. здравословното състояние;

5. трудовата заетост;

6. възрастта и

7. други констатирани обстоятелства.

Чл. 24. Правна помощ по чл. 21, т. 1, 2 и 3 не се предоставя:

1. когато предоставянето на правна помощ не е оправдано от гледна точка на ползата, която тя би донесла на лицето, кандидатстващо за правна помощ;

2. когато претенцията е очевидно неоснователна, необоснована или недопустима;

3. (изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) в случаите на търговски дела и данъчни дела по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

А Вие, според мен, не сте от изброените в ал.4, но пък сте търсач на силни усещания :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Авг 2008, 02:14

Апропо, върнах се да прочета цялата ти тема, ииии установих да си кръстосвал шпаги с двама МОИ приятели! :twisted:
Апропо- и аз напускам темата!
Апропо- оставаш... сам.

п.п. Това не е тафтология- умишлено е!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот papacochev » 12 Авг 2008, 02:20

Благодаря Ви poli_g!
Ще опитам сам:))) С фактологията няма да имам проблеми. Надявам се да нямам проблеми и с процедурите. Казуса е достатъчно елементарен.
Бихте ли ми казали дали мога да заведа съдебен иск в административния съд срещу дадено министерство по дадена оперативна програма /финансирана от Европейския съюз/, при положение, че съм физическо лице по изпълнението на тази програма и бенефициента, който ме е наел, не изпълнява задълженията по одобрения проект? Министерството се прави на ударено за нередностите, които допуска бенефициента и по този начин го остава да си движи проекта, като се интересува само от това, да не усвоява пари без да доказва разходни документи.
papacochev
Младши потребител

Мнениеот papacochev » 12 Авг 2008, 02:20

Благодаря Ви poli_g!
Ще опитам сам:))) С фактологията няма да имам проблеми. Надявам се да нямам проблеми и с процедурите. Казуса е достатъчно елементарен.
Бихте ли ми казали дали мога да заведа съдебен иск в административния съд срещу дадено министерство по дадена оперативна програма /финансирана от Европейския съюз/, при положение, че съм физическо лице по изпълнението на тази програма и бенефициента, който ме е наел, не изпълнява задълженията по одобрения проект? Министерството се прави на ударено за нередностите, които допуска бенефициента и по този начин го остава да си движи проекта, като се интересува само от това, да не усвоява пари без да доказва разходни документи.
papacochev
Младши потребител

Мнениеот papacochev » 12 Авг 2008, 02:21

Благодаря Ви poli_g!
papacochev
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 12 Авг 2008, 08:02

Едва ли отговаряте на условията за ползване на "служебен адвокат" ... (но преценете сам - по-горе са Ви ги пейстнали ;) )
Относно втория въпрос (...дали мога да заведа съдебен иск в административния съд срещу дадено министерство по дадена оперативна програма...) - Пак по принцип можете ... но още като гледам самия Ви въпрос виждам, че няма да се справите ;) ... все пак Успех!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот papacochev » 12 Авг 2008, 10:26

Благодаря.
papacochev
Младши потребител

Мнениеот vetre » 14 Авг 2008, 23:24

ми щом сте убеден че ще спечелите делото,защо пък не си вземете
адвокат не мога да разбера.нали другата страна накрая ще ви
възстанови хонорара му.а иначе можете да си участвате заедно с него
в делото щом искате.
vetre