начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Появи се и професията „посредник”

Дискусии на тема съдебната власт в България

Появи се и професията „посредник”

Мнениеот GeorgiKERELOV » 05 Апр 2009, 16:02

"Съдебната система все повече се превръща в място за бързо забогатяване. Появи се и професията „посредник”"

http://lex.bg/bg/news/view/29405/comments/

03.04.2009 от сп. "Правен свят"
Автор Димо Недялков

Защо ли си мисля, че някои хора тук веднага ще ни кажат, че този човек има богато въображение и не познава нещата отвътре, като тези някои хора, които са "в кухнята" на правосъдието ? :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Re: Появи се и професията „посредник”

Мнениеот miriam » 05 Апр 2009, 17:36

Керелов , ми тоз Димо Недялков до сега де е бил? Да не пада от марс тоз чиляк?! :D
miriam
Потребител

Мнениеот karlson » 05 Апр 2009, 22:30

Не знам защо, при положение, че винаги се заричам, че няма да чета, да се връзвам и съответно кометнирам, винаги като чета подобни неща ме хваща бяс и за съжление си го изкарвам на детето...
Керелов, знаеш ли, че всяка година си търся по банковите сметки тея пари, които са ми дадени (особено като си попъвам данъчните декларации)- знаеш ли колко добре ще ми дойдат, ама нейсе... или посредникът ми е калпав, или живея на друга планета, не знам...
Лошото е, че си вЕрвате
karlson
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Апр 2009, 08:12

В една стая има двама съдии - единият корумпиран, а другият не.

Очевидно, съдебната система е 50% корумпирана.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 06 Апр 2009, 11:47

Всичко прочетох, всичко допускам, само че има едно нещо - за да има посредници, както и всякакви други утайки блокиращи правосъдието, преди всичко трябва да има МАГИСТРАТСКИ ОТРЕПКИ, които да получат крайната част, да "подковат" и "процесуално наместят" финансовата част, и не на последно място да я "обезпечат" с така желания от субекта правен изход. Какъв посредник ще има да речем, и на кого ще даде парите, ако да речем аз му покажа средния....на папата ли??? Изхода му е следния....да чака по - високо процесуално ниво, за да плати там. Амо и там ако го отхвърлят...какво ще стане???
Тоест извода е един...за да има такива "посредници - престъпници", трябва да има "нагъзен магистрат".....нали разбирате??? Който да приеме това което се дава - не виждам друг начин да съществува такава "фигура" в правния мир.....не мислите ли така???
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Апр 2009, 18:27

Проблема е в това да се плащат високи заплати, както и бонуси - включително за водене на дело с обществен интерес - например аз знам като адвокат, че ще получа хонорар върху материалният интерес и това ме мотивира в пъти повече.

Но то е и до етика, не е изключение адвокати да предават клиентите си.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Съдебна власт