- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДЕЛОТО ОЩЕ НЕНАСРОЧЕНО
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
ДЕЛОТО ОЩЕ НЕНАСРОЧЕНО
Здравейте, не съм ви колега, но искам да попитам - заведен е иск и осигурени всички документи по него за родителски права в Софийски градски съд. Заведено е там през февруари 2008 г. До този момент още няма насрочено първо заседание. А времето си тече неумолимо и ощетения родител "губи" все повече детео си, което сега вече е на 8 год.
Има режим на свиждане, но и той е в ущърб на искащия родител.
Какво може да се направи, имахме доверие на адвокатката, но тя нищо не предприема да се ускорят нещата. Всеки път се оправдава, че имало един куп такива други дела в съдилищата ...
Просто не знам ?!
Има режим на свиждане, но и той е в ущърб на искащия родител.
Какво може да се направи, имахме доверие на адвокатката, но тя нищо не предприема да се ускорят нещата. Всеки път се оправдава, че имало един куп такива други дела в съдилищата ...
Просто не знам ?!
- printer
- Младши потребител
Re: ДЕЛОТО ОЩЕ НЕНАСРОЧЕНО
Абсурд, това е някаква грешка.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря за отговорите,
проверяваме периодично и лично в Брачна колегия до ГУСВ - но нищо !
Има ли начин да се подаде молба за смяна на съдийския състав например или някаква жалба ?
Колкото и да звучи абсурдно, но имаме съмнения, че другият род е използвал методи да забави нещата чрез подкуп. Доказали са досега, че са способни на такива методи...
проверяваме периодично и лично в Брачна колегия до ГУСВ - но нищо !
Има ли начин да се подаде молба за смяна на съдийския състав например или някаква жалба ?
Колкото и да звучи абсурдно, но имаме съмнения, че другият род е използвал методи да забави нещата чрез подкуп. Доказали са досега, че са способни на такива методи...
- printer
- Младши потребител
Няма как printer да искате смяна (отвод) на състава. Законодателят не е предвидил искане на отвод "защото не ми харесва погледа на съдията"... причините за отвод са изброени и подозренията в корупция не са сред тях...
Трябва да подадете жалба за бавност до по-горния съд. Забавянето е сериозно! Щом имате адвокат той знае как се прави това. Ако наистина адвоката ви играе във вашия отбор, в което според описаното от вас малко се съмнявам... Трябва да сте наясно, обаче, че на това законно процедурно действие мнозина съдии гледат като на лична обида и ще ви правят въртели в самото дело. Трябват ви здрави нерви и много стабилен адвокат за да преодолеете подобно отношение... виждал съм го лично...
Трябва да подадете жалба за бавност до по-горния съд. Забавянето е сериозно! Щом имате адвокат той знае как се прави това. Ако наистина адвоката ви играе във вашия отбор, в което според описаното от вас малко се съмнявам... Трябва да сте наясно, обаче, че на това законно процедурно действие мнозина съдии гледат като на лична обида и ще ви правят въртели в самото дело. Трябват ви здрави нерви и много стабилен адвокат за да преодолеете подобно отношение... виждал съм го лично...
- plamen_penev
- Активен потребител
Да се включа и аз с един прагматичен съвет: Ако искате лично да проверите състоянието на делото, изискайте от адвоката си данните и си направете справка в деловодството на съда. Необходими са Ви: съд, № на дело и година, състав.
С тези данни в деловодството ще Ви направят справка(включително и по телефона,ако делото е в СРС), а и ще може да видите самото дело, което в случая ми се струва наложително.
Успех!
С тези данни в деловодството ще Ви направят справка(включително и по телефона,ако делото е в СРС), а и ще може да видите самото дело, което в случая ми се струва наложително.
Успех!
- fani_i
- Потребител
Да, имаме тези данни и ни дават да гледаме преписката.
А що се отнася до жалба до по-горна инстанция за бавенето - може ли така да седи делото още, не е ли крайно време да се насрочи, колко време може максимум да го бави съдийката първото насрочване ? Все пак сме чакали една година...
А що се отнася до жалба до по-горна инстанция за бавенето - може ли така да седи делото още, не е ли крайно време да се насрочи, колко време може максимум да го бави съдийката първото насрочване ? Все пак сме чакали една година...
- printer
- Младши потребител
printer, не съм аз човека, който ще ти каже срока. Дори се съмнявам, че има такъв в ГПК... не ми се рови сега... ако не можеш сам, ще се напъна. Доколкото помня, обаче, там пише "разумен срок"... В административното производство знам, че срока за образуване и насрочване на заседание в с.з. е максимум 3 месеца. Понякога насрочват заседани след 6 месеца, но винаги има причина. Повече не съм виждал с едно изключение, но там съдията... подготвил съм сигнала си за процедурни нарушения пред Инспектората на ВСС...
Но една година ми се вижда много! Просто пиши жалба за бавност и това е. Друго не можеш и не си струва да правиш...
Но една година ми се вижда много! Просто пиши жалба за бавност и това е. Друго не можеш и не си струва да правиш...
- plamen_penev
- Активен потребител
Като ви дават да гледате "преписката", предполагам имате предвид, че Ви предоставят делото. Има ли там разпореждане за образуването му и определяне на съдия-докладчик? Има ли разпореждане на този съдия за насрочване или за оставяне на молбата без движение? Срокът за произнасяне на съда по насрочване на гр.дело е в деня на образуването му или до няколко работни дни след това. Не вярвам да няма произнасяне - или насрочване или "без ход", освен ако съдията отсъства/примерно поради болест/. Съветвам Ви лично да се запознаете с делото си и да прегледате има ли произнасяния на докладчика, а ако няма - да попитате в деловодството на работа ли е този човек.
- blossom1
- Младши потребител
Благодаря на всички.
- printer
- Младши потребител
В делото пише от около 8 месеца "на доклад". Възможно ли е ?!
- printer
- Младши потребител
Възможно е, очевидно съдията Ви отсъства...Аз имам такова на доклад в АС - София град, което от миналия февруари още се докладва. А там делата вървят сравнително бързо. Не твърдя да е нормално, но възможно - да!
- fani_i
- Потребител
Абе - жалба за бавност! Има си хора дето да ги управляват тези неща по хода...
Съдията отсъствал... 8 месеца! Ами че той трябва да е напуснал тогава? Не мисля, че 8 месеца, при това "на доклад" може да се нарече "разумен срок". Просто printer трябва да "подбутне" движението на делото. Аз така бих посъпил в случая.
Съдията отсъствал... 8 месеца! Ами че той трябва да е напуснал тогава? Не мисля, че 8 месеца, при това "на доклад" може да се нарече "разумен срок". Просто printer трябва да "подбутне" движението на делото. Аз така бих посъпил в случая.
- plamen_penev
- Активен потребител
Как, кажете как ?!
Днес се рових по сайта на СРС. Стигам до заключението, че:
1. Може да се иска среща със съдийката на нашия състав
2. Може да се иска среща с и.д. Председател на Брачна колегия
3. Да се пусне жалба по бавност
4. Да се смени адвоката
Какво да направим, чудя се и се мая ?!
Днес се рових по сайта на СРС. Стигам до заключението, че:
1. Може да се иска среща със съдийката на нашия състав
2. Може да се иска среща с и.д. Председател на Брачна колегия
3. Да се пусне жалба по бавност
4. Да се смени адвоката
Какво да направим, чудя се и се мая ?!
- printer
- Младши потребител
Не знам, приятелю printer, защо си губиш времето.
Не знам и за кой път трябва да ти го казвам. Просто адвоката ти трябва да подаде "жалба за бавност". Това е единствената законна процедура каквото и да ти разправят разни!
Това с т.1 от списъка, който си постнал, направо ме шаштисва. То е безсмислено... За какво ще се срещаш със съдията? Ще му се молиш да си свърши работата ли?! Или да го "мотивираш" да си свърши работата? Даже, без да съм сигурен мисля, че това е противозаконно. Съдията се среща със страните по делото в съдебната зала... не по коридори и кьошета... В присъствието на другата страна!
И т.2 е някакъв non sens. Съдиите са независими и административния ръководител не може да им се меси в делата. В кой съд казваш си преписал това?
Ако адвоката ти не знае как се пише жалба за бавност, приложи т.4 и ми прати съобщение съдържащо твой e-mail, на който да ти пратя образец.
Не знам и за кой път трябва да ти го казвам. Просто адвоката ти трябва да подаде "жалба за бавност". Това е единствената законна процедура каквото и да ти разправят разни!
Това с т.1 от списъка, който си постнал, направо ме шаштисва. То е безсмислено... За какво ще се срещаш със съдията? Ще му се молиш да си свърши работата ли?! Или да го "мотивираш" да си свърши работата? Даже, без да съм сигурен мисля, че това е противозаконно. Съдията се среща със страните по делото в съдебната зала... не по коридори и кьошета... В присъствието на другата страна!
И т.2 е някакъв non sens. Съдиите са независими и административния ръководител не може да им се меси в делата. В кой съд казваш си преписал това?
Ако адвоката ти не знае как се пише жалба за бавност, приложи т.4 и ми прати съобщение съдържащо твой e-mail, на който да ти пратя образец.
- plamen_penev
- Активен потребител
Благодаря, г-н Пенев за поддръжката,
адвокатката ни твърди, че НЯМАЛО смисъл да се пуска жалбата, да не сме ядосвали съдийката !!!
Според мен адвокатката ни знае, че няма да се справи с делото ни и сега се чуди как да бави нещата.
Същевременно ни пуска мухата, че веднъж като се започне делото, тази съдийка била много обективна и имало голям шанс да отсъди в наша полза... Да, може би това може да стане, ако обаче нашата адвокатка си свърши работата като хората преди това и успее да докаже верността на твърденията в иска ни със съответните документи, които трябва да издейства от разни институции. Които пък документи можело да се поискат, едва когато се насрочи първото заседание. Изобщо един порочен кръг, който ще ни побърка !
А детето расте, времето минава...
Ще ви дам имейла на лични съобщения, ако искате пратете образеца за жалбата.
Благодаря ви сърдечно !
адвокатката ни твърди, че НЯМАЛО смисъл да се пуска жалбата, да не сме ядосвали съдийката !!!
Според мен адвокатката ни знае, че няма да се справи с делото ни и сега се чуди как да бави нещата.
Същевременно ни пуска мухата, че веднъж като се започне делото, тази съдийка била много обективна и имало голям шанс да отсъди в наша полза... Да, може би това може да стане, ако обаче нашата адвокатка си свърши работата като хората преди това и успее да докаже верността на твърденията в иска ни със съответните документи, които трябва да издейства от разни институции. Които пък документи можело да се поискат, едва когато се насрочи първото заседание. Изобщо един порочен кръг, който ще ни побърка !
А детето расте, времето минава...
Ще ви дам имейла на лични съобщения, ако искате пратете образеца за жалбата.
Благодаря ви сърдечно !
- printer
- Младши потребител
Г-н Пенев,
изключени са личните ви съобщения и не ми позволява да ви пратя нищо ...
Не се притеснявайте, ако не може, ще следваме ценните ви съвети !
Поздрави.
изключени са личните ви съобщения и не ми позволява да ви пратя нищо ...
Не се притеснявайте, ако не може, ще следваме ценните ви съвети !
Поздрави.
- printer
- Младши потребител
printer, e-мейла ми не е класифицирана информация: plamen_penev@gbg.bg
За изключените съобщения: благодаря! Ще проверя защо е така, но по-късно. Сега съм доста зает...
За изключените съобщения: благодаря! Ще проверя защо е така, но по-късно. Сега съм доста зает...
- plamen_penev
- Активен потребител
Тъй като делото ви е по новия ГПК жалбата за бавност първо се разглежда от самия съдия и се нарича "молба за определене подходящ срок" за извършване на забавеното от съда процесуално действие - в случая насрочване. Ако съдът извърши незбавно посочените в молбата действия и съобщи това на страната, молбата се счита оттеглена.
Първо проверете дали вашия съдия е на работа или е в дългосрочен отпуск/може да е болен/. В противен случай забавянето е меко казано недопустимо и си пуснете жалбата/молба/. Ако отсъства задълго пуснете молба до председателя за смяна на съдията.
Първо проверете дали вашия съдия е на работа или е в дългосрочен отпуск/може да е болен/. В противен случай забавянето е меко казано недопустимо и си пуснете жалбата/молба/. Ако отсъства задълго пуснете молба до председателя за смяна на съдията.
- blossom1
- Младши потребител
Е как ще е по новия ГПК, нали е от февруари 2008 г.?
- verbalna
- Младши потребител
Благодаря на всички.
- printer
- Младши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|