Към slmanev-
Извинете ме за констатацията, но тя е следната:
Вие говорите наизуст, обиждате, дознателите, оперативните и дори пожарникарите/ те пък кво отношение имат, а може би визирате ББ - но той никога не е бил друго освен квартална мутра?!/
От години в полицията не се козирува, дознателите не се занимават с друго освен процеса, където само прокуратурата е компетентна, а ОР не чакат на някой пункт за метали циганчета, които да пребият.
Спирам, мислех да пиша още, но пак Ви прочетох, няма смисъл да Ви обяснявам, че дойде 21 век,.......,отдавна..........
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се промени съдебната система - 2
|
|
Вижте к'во, аз съм "цивилист човек", по дефиниция съм много далеч от вас, но : (колкото и странно да изглежда) полицията ми:
- намери открадната кола (аз бях много изненадан), а взе, че ми я и върна (още по-голяма изненада - противно на очакванията ми, че ще изгние в двора на районното като веществено доказателство);
- локализира и намери, иззе, че (учудващо) взе, че ми върна откраднатия GSM на сина ми;
Става дума за елементарни действия - когато подадох съответните "ЗМ", не съм се надявал изобщо нещо такова да се случи... Преди да подам "ЗМ"-то за GSM-а чаках 1 час някакви родители да се оплачат / изплачат, че гамени отнели скейтборда на сина им и се питах - тия луди ли са или какво...?
Извода, който направих за себе си е, че в края на краищата, полицията работи, независимо от приказките по неин адрес. Може да съм имал късмет, че са ми намерили колата и телефонана сина ми, но явно не съм сбъркал все пак да се оплача (както и онези със скейтборда) - нали затова е полицията - н някои страни я викат и когато семейната котка се качи на дърво и не може да слезе... в помощ на хората - "to serve and protect", така им пише на колите и на значките на ония в US по филмите, нали ?
Препоръката ми е да не се плюете - следователите си бяхте най-добре, когато си бяхте към МВР (където ви е мястото). Българският следовател по функция и компетентност не е италианския "съдия-следовател" или френския "съдия по разследването". По-достойно е да бъдеш "комисаря Мегре" или "лейтенант Коломбо", отколкото "ни риба ни рак", но "магистрат" ( глупости ! ).
- намери открадната кола (аз бях много изненадан), а взе, че ми я и върна (още по-голяма изненада - противно на очакванията ми, че ще изгние в двора на районното като веществено доказателство);
- локализира и намери, иззе, че (учудващо) взе, че ми върна откраднатия GSM на сина ми;
Става дума за елементарни действия - когато подадох съответните "ЗМ", не съм се надявал изобщо нещо такова да се случи... Преди да подам "ЗМ"-то за GSM-а чаках 1 час някакви родители да се оплачат / изплачат, че гамени отнели скейтборда на сина им и се питах - тия луди ли са или какво...?
Извода, който направих за себе си е, че в края на краищата, полицията работи, независимо от приказките по неин адрес. Може да съм имал късмет, че са ми намерили колата и телефонана сина ми, но явно не съм сбъркал все пак да се оплача (както и онези със скейтборда) - нали затова е полицията - н някои страни я викат и когато семейната котка се качи на дърво и не може да слезе... в помощ на хората - "to serve and protect", така им пише на колите и на значките на ония в US по филмите, нали ?
Препоръката ми е да не се плюете - следователите си бяхте най-добре, когато си бяхте към МВР (където ви е мястото). Българският следовател по функция и компетентност не е италианския "съдия-следовател" или френския "съдия по разследването". По-достойно е да бъдеш "комисаря Мегре" или "лейтенант Коломбо", отколкото "ни риба ни рак", но "магистрат" ( глупости ! ).
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Аз знам един начин как може да се промени съдебната система, но имам съмнения, че е възможно, защото менталитета току така не се променя..... Трябва да се спре практика да се приемат на работа "наши хора"само защото са НАШИ.... защото от тях трудно да се търси отговорност..... А безотговорност поражда всички останали пороци и изкривявания.... В резултат- страдат всички....
България в момента прилича на червива ябълка, точно поради тази причина.... Навсякъде "нашите хора", като червеи разяждат обществото....
България в момента прилича на червива ябълка, точно поради тази причина.... Навсякъде "нашите хора", като червеи разяждат обществото....
- ensso
- Потребител
Мисля, че за съдебната система, както и за всички други области в България най-важното е едно - всеки да си върши работата, за която е назначен, съвестно и професионално. Даже не съм сигурна дали чак толкова е необходимо да има радикални промени, просто всеки трябва да спазва законите и тогава всички ще върви нормално - никъде няма закон, в който да пише, че е позволено да се убива, да се взимат подкупи, да се търгува с наркотици, да се използва служебно положение за лично облагодетелстване и т.н. Другото важно нещо е всеки да си търси правата и да защитава интересите си - на всяка цена, а не когато има проблем, да се опитва да го реши "по втория начин" - чрез познати и почерпки. Не мога да се сетя кой философ беше казал "Който не защитава личния си интерес, нарушава обществения"
- elenakotzeva
- Потребител
Радикални промени е необходими! РАДИКАЛНИ Като в Китай- за корупция-смърт!
И България ще остане без хора!
И България ще остане без хора!
- ensso
- Потребител
Ensso,
и аз мисля, че са нужни радикални промени, но твоя радикализъм граничи с фашизъм.
Извини ме, нищо лично.
и аз мисля, че са нужни радикални промени, но твоя радикализъм граничи с фашизъм.
Извини ме, нищо лично.
- marian
- Младши потребител
Ensso,
Извини ме, нищо лично.
Фашизм чак?
фашизм това е радикализм спрямо нациите, когато една нация се обевява за върховна и унищожава хора по национален признак.
А аз предлагам радикализм спрямо корупция. Мисля че няма да се наложи да трепат много... Един-двама... другите ще помислят преди да вземат рушвет или да извършат нещо незаконно в ползата на своя братовчед, например.
- ensso
- Потребител
Ensso,
Цивилизованите нации срещу явлението корупция или взятка ( както искаш, така го наричай ) се борят по два начина. Единият е с помощта на закон за корупцията, а вторият е чрез закон за лобирането (такъв има в САЩ). Такива за съжаление в нашата страна нямаме. Дори и да имаме, едвали ще бъдат предвидени като санкция, предложените от теб методи. Прекалено радикални са.
Цивилизованите нации срещу явлението корупция или взятка ( както искаш, така го наричай ) се борят по два начина. Единият е с помощта на закон за корупцията, а вторият е чрез закон за лобирането (такъв има в САЩ). Такива за съжаление в нашата страна нямаме. Дори и да имаме, едвали ще бъдат предвидени като санкция, предложените от теб методи. Прекалено радикални са.
- marian
- Младши потребител
Вижте как се правят все още опити от административни ракъдовидетили да се "заобикаля" закона. това е извадка от заседанието на ВСС от 28.06.2006 г.
12. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ възражението на административния ръководител на Районен съд – гр. Бургас срещу върнато предложение за назначаване на Дора Георгиева Ангелова на длъжност “съдия” в Районен съд – гр. Бургас.
13. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ възражението на административния ръководител на Районен съд – гр. Бургас срещу върнато предложение за назначаване на Милена Кирова Маринова на длъжност “съдия” в Районен съд – гр. Бургас.
12. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ възражението на административния ръководител на Районен съд – гр. Бургас срещу върнато предложение за назначаване на Дора Георгиева Ангелова на длъжност “съдия” в Районен съд – гр. Бургас.
13. ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ възражението на административния ръководител на Районен съд – гр. Бургас срещу върнато предложение за назначаване на Милена Кирова Маринова на длъжност “съдия” в Районен съд – гр. Бургас.
- gega
- Потребител
|
|